30 Nisan 2014 Çarşamba

Haruki Murakami - İmkansızın Şarkısı

 Haruki Murakami'yi bahsettiği şarkılar eşliğinde okumak o kadar keyifli ki... Müzikti, kitaptı derken bir bakıyorsunuz olayın akışına kapılmışsınız ve sayfalar tükenivermiş. En çok sevdiğim şarkıları hatırlattığı ve tekrar tekrar dinlememe vesile olduğu için seviyorum sanırım Murakami'yi... Ki adı üstünde "İmkansızın Şarkısı"nda da müziğe doyuyor insan. 

Beatles - Yesterday


Henry Mancini - Dear Heart


Bacharach - Close To You


The 5th Dimension - Wedding Bell Blues


B.J. Thomas - Raindorps keep falling on my head


Paylaştığım şarkılar, benim sizler için seçtiklerim.. Daha bir sürü şarkı ve üzerine kurulmuş hikayesi var. Dostluk,  ilk aşk, pişmanlık, özlem gibi duyguların iç içe geçmesiyle kurulu birazcıkta iç hesaplaşmalar barındıran bir roman "İmkansızın Şarkısı".. 



29 Nisan 2014 Salı

LGBT Vardır!

          Bizden olmayanı, farklı olanı dışlamayı, yok saymayı, öldürmeyi bir hak sayıyoruz. Çünkü o "farklı".. Kesin o bir şey yapmıştır. Galiba bir türlü insanlığın en doğal hakkının yaşamak olduğunu çözemedik. Hatalarımıza bahaneler bulmaksa en kolayı..  Geçen gün Beyoğlu'nda bir trans cinayeti daha yaşandı. Duyarsız kalırsak da bu tarz ölümler devam edecek. Cinsel tercihleri yüzünden dışlanan, kimliğini açıklayamayan, yalan bir hayatı yaşamak zorunda kalan sizin yakınınızdaki birisi, birileride olabilir. Bu yüzden homofobik görüşleri bir kenara bırakmamız gerektiğini hatırlatmak isterim.







        Benim Çocuğum henüz izlemediyseniz LGBT'li çocukların ailelerinin konu olduğu bir belgesel ve gösterimi de halen devam ediyor. İzlerken o annelerin, babaların konuşmalarından o kadar etkilendim ki... Tabularınızı yıkıp biraz daha duyarlı olabilmek için belki bir başlangıç olabilir. 07 mayısta ise İzmirliler "9. uluslararası işçi filmleri festivali" kapsamında Fransız Kültürde 17:15'te izleyebilir.

12 Nisan 2014 Cumartesi

Ferhangi Şeyler - Ferhan Şensoy

   Bu yıl şehir dışında olmamdan mütevellit tek bir oyunu yakalayabildiğim "32. İzmir Tiyatro Günleri" kapsamında sahnelenen "Ferhangi Şeyler" aylardır takip ettiğim ama son dakikalarına denk geldiğimden bir türlü yer bulamadığım ve izleyemediğimden hayıflandığım bir oyundu ki bu seneye kısmetmiş :) 
   
   Öncelikle normal fiyatla tüm sıralarını dolduran oyun, indirimli fiyat kapsamında beklediğimden daha boştu ki buna rağmen biletix'in inatla B sırasını satışa sunması enteresandı. Ayrıca geçen sene 4 TL olan bilet fiyatları bu sene nedense 15-25 TL'lere fırlamış ki 10 liraya izlenebilen devlet tiyatrosu oyunları da bu fiyatlara dahildi, organizasyondaki bu anlamsızlıktan dolayı sorumluları tebrik ederim.

    Ferhan Şensoy'un uyarılarından çekinip fotoğraf alamadığım, almadığım; tiyatroyu seven ve önemseyen herkesin izlemesini önerebileceğim bu oyun için yapılabilecek bir yorum olduğunu düşünmüyorum. Adam neredeyse 30 senedir aralıksız oynuyor, git izle ! :) 

   Siz oyun hakkında ne düşünüyorsunuz? Tiyatro Günleri kapsamında olan ve önerebileceğiniz oyunlar var mı?
   

11 Nisan 2014 Cuma

Sahne Tozu Tiyatrosu - Kanlı Nigar

     Hafta sonu ne yapsak acaba diye kara kara düşünürken, gazi kadınlarda gözümüze çarpan afişle etkinliğimizi bulduk. Haldun Dormen süpervizörlüğünde ki "Kanlı Nigar" oyunu... Hikaye tanıdık, bildik hikaye.. Hani Sadık Şendil'in 2 perdelik tiyatro oyunu olarak yazdığı, yeşilçama da uyarlanarak Fatma Girik ve Kemal Sunal'ın başrollerini paylaştığı film haline gelen hikaye... Güncellenmiş diye tabir ettiğim bu versiyonundan biz inanılmaz keyif aldık, şansınıza yarın yine sahnede İzmirliler için detaylı bilgi  buradan,  bilet alımı için ise şuradan yararlanabilirsiniz. Ayrıca Sahne Tozu tiyatrosuna ilk gidişiniz ise check-in yapmanızı öneririm, sürprizlerle karşılaşabilirsiniz :)







Objektifimden yansıyan fotolar belki sizin için bir fikir verebilir, şimdiden keyifli seyirler :)