3 Kasım 2015 Salı

"Güvencesiz Hayatlar"


   Sinema severlerin yakından takip ettiği Gezici festival; Türk sinemasının seçkin örneklerini göstermek ve tanıtmak için 21 yıldır yollarda.. 27 Kasım - 10 Aralıkta çeşitli atölyeler ve yurt içi ve yurt dışı konuklarıyla buluşmak üzere yola çıkacak.

   27 Kasım - 3 Aralıkta Ankara, 4-7 Aralıkta Bursa'da ve 9 - 10 Aralıkta Kastamonu'da olmak üzere 3 şehir gezecek. Ben Bursa gösterimlerini kaçırmak niyetinde değilim, gösterimler Sanat Mahal'de gerçekleşecekmiş; benden söylemesi. Ayrıca Sanat Mahal'deki diğer etkinliklere de göz atmanızı şiddetle öneririm.

   Festivalin bu yıl ki teması "Güvencesiz Hayatlar". İş güvencesi olmadan çalışan işçilerden göçmenlere, yöneticilere, akademisyenlere dair güvencesiz hayatların yer aldığı filmlerden özel seçkilere ayrı bir yer ayrılmış. İnsanın Değeri, İki Gün ve Bir Gece, Kralın Yeni Giysileri seçkide yer alacak filmlerden. Festival hakkında detaylı bilgi almak isteyenler şuradan yararlanabilir. 

2 yorum:

  1. Hiç duymamıştım bunu sevgili pembe vosvos, ilginçmiş. Kralın Yeni Giysileri de bildiğimiz o harika masal sanırım:) Çocukken en sevdiğim masallardan biriydi. Aaa kral çıplak!:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de hiç katılma fırsatım olmamıştı, umarım bu sene kaçırmam :)
      Ekonomik sınıflar arasında büyüyen uçurumları konu alan Michael Winterbottom filmi henüz bende izlemedim ama sanırım masala da bir gönderme mevcut :)
      sevgiler..

      Sil