16 Eylül 2014 Salı

Bugün Ne Pişirsem?

       Genel olarak en büyük  derdimiz, bugün ne yesek? Dışardayken seçenek fazla ve önümüze geliyor ancak evdeysek durum daha farkı.. İşin içine bir de pişirme süresi,  sabır, lezzet gibi unsurlarda dahil oluyor. Hafızadaki yemekleri haftanın belirli günlerine serpiştiriyoruz ancak bir süre sonra insanoğlu bu doyumsuz hemencik sıkılıveriyoruz... İşte bu tarz durumlarda yemek programları benim kurtarıcım oluyor. Hem izlemeyi hem de yeni tatlar denemeyi seven birisi olarak yemek yapma süreci de daha da keyifli oluyor haliyle...





        Mucize Lezzetler ve Refika Birgül kesinlikle ilk favorim. Hem seçtiği yemeklerin kolay yapılabilir, malzemelerinin kolay bulunabilir olması hem de o tatlı anlatışı ve aşkla pişirmesi beni ne zaman görsem ekrana kilitliyor. Çoğu zaman da kararsız kaldığımda mucize lezzetler adresinden hoşuma giden bir tarifi izleyerek yapıyorum. Salça, reçel, kurutulmuş sebze, turşu gibi uzun vaade de iş gören tarifleri de bulabileceğiniz adresini ziyaret etmenizi öneririm. 




        Deniz'den Mutfak Hikayeleri özellikle yaptığı Osmanlı yemekleri, tatlıları, şerbetleriyle beni kendine bağladı.. Küçük hikayeleri ile süslediği programı ve yemeklerin sahip olduğu özellikleri ile ilgili verdiği bilgilerle izlenilebilirliğini arttırıyor. 



Önemli misafirleriniz varsa ve iddalı bir yemek yapmak istiyorsanız ardanın mutfaği 'ndan yararlanabilirsiniz. Özellikle web sitesinin tasarımı sayesinde yapmak istediğiniz neyse ona yönelik tariflere kolaylıkla ulaşabilir, izleyip pişirebilirsiniz.

Bu kadar yemekten ve tariften bahsettikten sonra acıkmamak mümkün değil sanırım, sizin tercihiniz hangisi? Bugün ne pişirsek acaba?


       

2 yorum:

  1. ahh aynı dert bendeki de , ne pişirsemmm :) evlenmek demek her gün düzenli yemek yapmakmış meğersem.. Ardanın mutfağını severek izliyorum eskiden de şimdi de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne pişirsem büyük mesele, bekar ve aileden ayrı yaşanıyorsa da zor yemek işleri ortak noktamız, ne pişirsem :))

      Sil