9 Eylül 2014 Salı

Sonbahar, yenilenme vakti...

          Bitmesin diye ne kadar çırpınsak, tatili uzatsakta artık havanının bize yeter dediği zamanlardayız. Tamam yaz güzeldi de ben eylülü ayrı bir severim, başlangıçların ayıdır kendi içinde durgun bir o kadarda hareketlidir. Sıcaklarda baymıştı zaten, yaşasın yağmur! Islanıp hasta olacak kadar romantik olamayanlardansanız sizi müzik, kahve, kitap köşesine alayım efenim... 

       Yok arkadaşım, uzanıp film izlemek benim için daha keyifli diyorsan da böyle gel...



Özcan Alper 'in ödüllere boğulan muhteşem filmi Sonbahar gerçek anlamda görsel bir şölen gibi... Hopa, Kemalpaşa ve Çamlıhemşin de çekilen filmde yeşilin maviyle olan uyumuna bayılacak, kendinizi doğu karadenize atmak için ikna ederken bulacaksınız. Sıcak, gerçekçi, olağan bir hikaye.



İlkbahar, yaz, sonbahar, kış ve ilkbahar... Kim Ki Duk değilince bence akla gelen ilk filmlerden. Dört mevsimi birden görebileceğiniz, bir keşiş ve çırağın rutin gibi gözüken ancak hayatın gerçeklerine açılan hikayesi.. Yönetmen doğayı, doğanın sunduğu güzellikleri o kadar güzel işlemiş ki büyülenmemek elde değil..


Atıf Yılmaz 'ın son filmlerinden olan Eylül Fırtınası ile Bozcaadaya gidelim. 12 Eylül döneminde yaşanan olayları babası kayıp, annesi hasta bir çocuğun gözünden anlatan; kızına ve torununa yardımcı olmaya çalışan dedenin (Tarık Akan) çabalarını göreceğimiz film eminim sizide bir yerden yakalayacaktır. 


5 yorum:

  1. bitmesin diye çok çırpındım,eylül gelmesin istedim,ama geldi işte sırıta sırıta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylülde kalsak güzel de kış biraz soğuk sanki :))

      Sil
  2. Ne güzel oldu bu öneriler hiçbirini izlememiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsini pek bir severim, umarım izleme fırsatı bulur ve beğenirsin :)

      Sil
  3. sonbaharda sonbaharı izlemekle başlayayım ben :)

    YanıtlaSil