22 Temmuz 2015 Çarşamba

Bursa Gölyazı


     Gölyazı, Uluabat Gölü'nün (Apollont gölü) kıyısında küçük pek tatlı bir yarımada da kurulmuş. Gider gitmez sizi muhteşem manzarası karşılıyor. Aman Fotoğraf makinelerinizi yanınıza almayı unutmayı zira köyün her bir karesi ayrı güzel. 
      
     Bursa'dan toplu taşıma araçları ile ulaşım oldukça kolay, metroyla küçüksanayi istasyonunda inip 5G'ye binebilirsiniz. Otobüs belirli saatlerde kalktığından gitmeden önce saatlerini kontrol edip hesaplamanızı yapmanızda yarar var. Yaklaşık 20-25 dakikada Gölyazı'ya ulaşıyorsunuz.



 

     Gölyazı'yı çevreleyen surlar yıkılmış ve bir çok eve duvar olmuş.. Köyün girişindeki kilise ise sadece haftasonları açıkmış.. Ne yazık ki gezme imkanı bulamadık. Haftaiçi oldukça sakin olan köy, özellikle Güneşi Beklerken, Sen Benimsin gibi dizilerin çekimlerinin yapılmasıyla iyice popülerleştiğinden; haftasonları oldukça kalabalık oluyormuş. Tatlı tatlı esen rüzgarın serinliğinde gölün kıyısındaki kahvelerden birine oturun ve çayınızı, kahvenizi yudumlayın. 

      Gölün etrafını gezmek isterseniz, her yerde görebileceğiniz teknelerin üzerindeki numaraları aramanız yeterli.. Tekne turu ile dilerseniz gölün etrafındaki diğer adalara gidebilirsiniz. Fiyatlar süreyle orantılı olarak 15 - 25 lira arasında değişiyor.. Adaları da görmek istiyorsanız baştan belirtmeniz de yarar var.



      Köyde ne yenilir diyorsanız, balık sevenler için göl balığı ideal bir seçenek.. Yok ben almayayım diyorsanız; gözleme, mantı, çiğ börek gibi seçeneklerde var. 




          Gölyazı kuşlar içinde bir cennet, balık bolluğu nedeniyle beslenmek için burayı tercih ediyorlarmış. Bundan dolayı da her sene Leylek Şenliği yapılıyormuş. 

         Böyle bir ambiyansa sahip olmasına karşın göl oldukça bakımsız ve pis, tarihi alanlarda da durum farksız.  Bu sebeple büyük beklentileriniz olmasın.. Ancak her koşulda muhteşem fotoğraf verdiğini söylemem gerek. 
      

6 yorum:

  1. Uzun zamandır gitmek istiyorum kısmet olmadı bir türlü...
    Bu eylülde inşallah diyorum..

    YanıtlaSil
  2. iyi tatiller dilerim, herkes bir yerlerden tatil fotoları palaşıyor burası da ayrı güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, uzun vadeli bir tatil için pek uygun olmasa da günü birlik kafa dağıtmak için ideal bir yer.. Hala şehirde olanlar olarak ara sıra böyle yerlere gitmek şart :)

      Sil
  3. Merhaba :)
    Gölyazı'yı en güzel anlatan yazı budur diyebilirim.
    Anlatım şeklinizi çok sevdim, ne eksik ne fazla. Çektiğiniz fotoğraflar da çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Beğenmenize sevindim, bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil