19 Temmuz 2013 Cuma

Şipşirin : Şirince

  İzmir'e gelmişseniz görmeden gitmeyeceğiniz yerlerden biri de şirince olmalı. eşsiz doğası, birbirinden güzel ve belkide biçok yerde bulamayacağınız şarapları otantik duruşuyla gezmeye görmeye ama en çokta içmeye değer. Efenim Maya takvimine göre 21 aralık 2012de kıyamet kopacak sadece şirince ayakta kalıcak denmiş Tom Cruise bile buralardan ev almış buna karşın rivayet patlamış olsada Şirince'nin tanınması açısından iyi oldu. 
  Bir diğer efsaneye göre ise eski adı olan Kırkınca'nın dağlara vuran kırk kişiye atfen verildiği söylenirmiş.








Girdiğiniz her bir dükkanda değişik şaraplar bulabilir ve istediğiniz kadar deneyebilirsiniz sadece denediklerinizle bile sarhoş olmanız mümkün :) Ama benim favorilerim karadut, yaban mersini, vişne çekirdeği ve kavun şarabı. Hani giderseniz bana da hediye getirebilirsiniz.. 

Erken saatlerde gidip şahane köy kahvaltısını da denemenizi tavsiye ederim. Birbirinden güzel reçelleri, marmelatları ve organik ürünleriyle kahvaltı severler için tam bir şenlik.

Selçuk'a 8km olan bu köye gitmişken Selçuk efes harabelerinide gezmemek olmaz. Her ne kadar giriş ücretleri biraz fazlacana olsada bu konuda da maximum kartınızın avantajlarından yararlanabilirsiniz. (benim gibi üniversitenin daha ilk yılından kart maduru olanlar içinse hayat çook zor.)
Selçuk çarşısına uğrayıp hediyeliklere ve de şile bezinden yapılmış şahane giysilere bakmadan geçmeyin derim.






Buralara gelmişken muhakak şunlarıda görmeden geçmeyin diyorsanız yorumlarınızı bekliyorum canımlar :)

2 yorum:

  1. Şirince...
    Adı gibi öyle güzel ki..Sakin,huzurlu ve dinlenmek için güzel bir yer bence...Hele bir de açık havada yapılan köy kahvaltısı yok mu...En son gittiğimde ilkbahardı mevsim, küçük çocuklar ve kadınların ellerinde papatyadan taçlar, bol kekik kokusu ve tadılması istenilen yerli şaraplar...
    Özlemişim, Güzel paylaşımın için teşekkürler,sevgiyle kal...

    YanıtlaSil