18 Temmuz 2013 Perşembe

Son Zamanlarda Ben

Okulların kapanması, bütünlemelerin bitmesi derken bir de benim gibi tatili erken yapanlardansanız ev de oturmak birkaç gün keyifli sonrasında ise depresyona sürükleyici.. Aman efendim biz hiç oralara gelmeyelim yapacak bir şeyler vardır diyenlerdenseniz benim de birkaç önerim var:




 Adalet Ağaoğlu'nun dar zamanlar üçlemesinin ikinci kitabı olan "Bir Düğün Gecesi"nde kitabın ana karakteri olan Tezel "İntihar etmeyeceksek içelim bari!" diyerek okuyanı daha ilk cümleden derinden sarsıyor. Her ne kadar kitapların sıralamasının bozulmasından taraf olmasamda üçlemenin ilkini okumayı sonrasına bıraktım. Kitap esasen bir düğün gecesinde geçiyor. Bütün kitap düğün boyunca klasik hepimizin o masada otururken yaşadığımız düşündüğümüz şeyleri anlatırken Tezel'in geçmişe dönmesiyle aynı zamanda dönemin olaylarından, devrimden, aile ilişkilerine ve aşka da yer veriyor. Ara ara verilen flashbacklerle ailenin diğer karakterlerinide tanıma fırsatı buluyoruz. 


   Yusuf Atılgan'ın "Aylak Adam"ı da şu sıra bir çırpıda okuyup bitirdiklerimden. İlk bölümü biraz sıkıcı geçsede ikinci  bölümden sonra sürükleyici bir hal alıyor. Yusuf Atılgan'ın kısaca c. dediği sıradışı, herşeyden sıkılan, farklıyı, sıradışını arayan, herşeye karşı ama aslında gerçek aşkı arayan bir adamın öyküsü..

     Sen Bihter Ziyagilsin!


 3837478924947923. kez sıkılmadan Aşk-ı Memnuya denk geldiğimde izlesemde bütün bir gün için yeterli olmuyor. Tam bir dizi sever olduğumdan yazın zor zamanlarıma pek birşey bırakmasamda şu ara bir arkadaşımın tavsiyesiyle başladığım "The New Normal" beni bu sıkıntıdan kurtardı. 

Gay bir çiftin çoocuk yapabilmek için bir taşıyıcı anne bulmaları ve taşıyıcı anneyide dahil ettileri hayatlarında ki komik eğlenceli problemleri anlatan dizi 20 dakika civarında sürmesinden mütevellit çabucak bitiveriyor. Ben çok sevdim, denemenizi tavsiye ederim. 

Şu aralar ki depresif ruh halimden kaynaklı olsa gerek, Birsen Tezer'in ikinci cihan albümü de playlistimin en baş sıralarında. Yumuşacık sesi, farklı yorumuyla her bir parça tekrar tekrar dinlemeye değer. Ben en çok delikanlıyı sevdim. 




Sizin yorumunuz ne? Boş zaman tavsiyelerinizi bekliyorum :)


2 yorum:

  1. Düğün gecesi kitabını çok merak ettim, alıp almamak konusunda kararsızım tavsiye eder misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adalet ağaoğlunun "Dar zamanlar üçlemesi"nin 2. kitabı. Yanlış hatırlamıyorsam ilk kitabı "ölmeye yatmak" ama ben 2'den başladım. kitap baştan sona bir düğünü anlatmış olsa da aslında geridönüşlerle devrim, sanat, yenilenme, aile içi karmaşalar ve birbirinden farklı kişilerin iç hesaplaşmalarını içeriyor. Bazı bölümlerde (özellikle Tezer ve ablası arasındaki problem) olayı anlayamasamda çok sorun yaşamadım ve kitabı çok sevdim. Hoşnut kalacağını düşünüyorum :)

      Sil