2 Kasım 2013 Cumartesi

Bir Günde Kaç Kez Gerçekten Aynaya Bakıyoruz?


    İsterdim bende sabit fikirlerim olsun, tek bir hedefim ve ona göre çizilmiş bir yolum... Ancak öyle büyük dengesizlikler içerisindeyim ki bir anım bir anımı tutmuyor. Halet-i ruhiyem her an değişebilir dediysek boşa demedik yani. Tabi bana göre hava hoş iken bu durum etrafımdaki kişileri çileden çıkarmıyor desem yalan olur. Ne var ki bir an dışarı çıkasım gelmişse ve sonra vazgeçip ufonun karşısında yayılmışsam ya da pat diye basıp gitmişsem. Normali bu olmalı yani bence, bana göre. Bu manyak ruh halim sadece kararlarıma değil, beğenilerime, zevklerime isteklerime de yansıdı. Önce havalar dedim, sonra koyver geçer dedim, baktım olmadı bence iyisin dedim es geçtim.. 

    Sonra bir gün adam akıllı düşündüm de, tüm bu dengesizliklerim aslında birçok şeyi kısacık bir zamana sığdırabilmekten kaynaklanıyormuş. Çünkü bir şeyleri yetiştirememekten korkuyorum, pişman olmaktan, ah keşkelerden, nedenlerden, niçinlerden... 

    Rüyaları sevmem, anlamsız gelir... Gerçek dışı ya da olmayanla kısacık da olsa kandırmaca gibidir. Anlatılsın da istemem... Zaten biz neden her şeyi anlatma ihtiyacı duyuyoruz ki? Bir şey de bize kalsa olmaz sanki.. Biriyle paylaşma, uzun uzun konuşma ihtiyacı. 

    Aslında bizim en çok susmaya ihtiyacımız varken, sürekli umursazca konuşma güdüsü.. Onun hakkında, yanında olmayan üçüncü hakkında.. Sahi üçüncü olmak ne iğrenç bir şey, ortada sıkışmış ne sağa ne de sola gidebilen. Sokakta gördüğümüz alelade birinde bile söz hakkımız var, ne güzel dilin kemiği yok, lafın sözün sonu yok.. Acaba bir günde kaç kez "gerçekten" aynaya bakıyoruz, hiç düşündünüz mü?

6 yorum:

  1. Aslında mecaz anlamda bir çoğumuz aynaya bakmıyoruz ama şu birşeyleri birilerine anlatma mevzusu var ya bak onu şimdi sende yapıyorsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dengesizim demiştim ve sanırım ben de anlatmadan duramayanlardanım :) Susulması gerekenle, anlatılanı karıştırmadıktan sonra sıkıntı yok gibi yani, sanırım :)

      Sil
    2. evet yok tabi bu arada blog saatiniz yanlış bilginiz olsun :))

      Sil
    3. teşekkür ederim, hiç dikkat etmemişim hemen düzelttim :)

      Sil
    4. ben beştemi yorum yapmışım diye gözüme çarptıda :)) rica ederim

      Sil
  2. Dengeli ya da dengesiz... Yaşadığın an'dan mutluysan, bunun ne önemi olabilir ki..Zaman zaman hepimiz yaşıyoruz gelgitleri, geçmişle yarının arasında sıkışıp kalan yaşamları kaç kişi alt edip mutlu olmasını başarabiliyor ki?

    YanıtlaSil