8 Aralık 2015 Salı

Hafta Sonu Gezmesi, Bolu - Yedigöller

     Bulunduğum şehirden kaçmak için hep bir bahanem var.. Sevdiğim yok diye pek sevemiyorum buraları sanırım.. Bir de saatlerce cafelerde oturma işi artık beni bayıyor.. Gezip göresim, doğayı fotoğraflayasım, oksijene doyasım var! Bu kafalarla hareketle hafta sonu gezmesi yapan bir gurubun peşine takıldık ve Bolu'ya gittik.


     Öncelikle daha önce düşünüp, kamp için gelmediğimize pişman oldum. O manzara, huzur.. Bir tablonun içindeymişiz hissi uyandırdı bize.. Oldukça romantik ve keyifli bir yer Yedigöller.. Her kesimden insanın çadırlarına, arabalarına sığdırdıklarıyla burada keyifli vakit geçirmesine imrenmedim desem yalan olur. Arkadaş gurubu çok önemli, Allahtan gel gidiyoruz dediğimde gelebilen dostlarım, sevdiklerim var!!  


           Bursa - Bolu arası yaklaşık 4,5 saat sürüyor.. Yoğun sis nedeniyle biz oldukça yavaş ilerledik. Önce Yedigölleri gezdik ve sonrasında da Gölcük'üde gezerek; günü birlik gezimizi tamamladık. Biz bu geziyi yaptığımız da Kasımın ortalarıydı, şansımıza baharın tüm güzelliklerini gördük. Zaten en uygun zaman dilimi de Ekim-Kasım aylarıymış. Ama ben kışın da karlar içinde muhteşem olacağına eminim.



         Alan içerisinde çay, kahve veya sıcak su alabileceğiniz küçük bir yer mevcut ancak çok çeşit olmadığını söyleyebilirim. Aynı şekilde yemek seçenekleriniz de kısıtlı.. Günü birlik bile gelseniz; atıştırmalık, içmelik ürünleri yanınızda bulundurun. Kamp için geliyorsanız da oldukça rahat edebileceğiniz bir yer. Tuvaletleri, duş alanları, mescitleri oldukça fazla ve kullanışlı..   





        Yok canım, kamp bana gelmez kalabilecek yer var mı derseniz; şurada detaylı bilgi mevcut. Ama bence kamp olayını denemelisiniz, akşam yakılan ateş içilen sıcak içecekler ve sohbet ortamı değişik bir tecrübe olabilir..

9 yorum:

  1. Amanın harika! Yani hep duyarım ama hiç gitmedim. Çok güzelmiş gerçekten, renk cümbüşü, huzur, bir tek şey isterdim şu gölde minik böyle kızılderililerinki gibi tahta kanolar, tek kürekli ay ne güzel olur...iyi yapmışsın...sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanolar hiç aklıma gelmemişti, gerçekten ne kadar da güzel olurdu :)

      Sil
  2. Henüz Bolu'yu görmedim ama çok merak ediyorum. İnternette fotoğraflarına baktığımda çok hoşuma gidiyor. Gazetelerin "Sonbaharda gezilecek en güzel yerler" listelerinde hep Bolu'yu görürdüm. Gerçekten güzelmiş ama ben oraları ilkbaharda yemyeşilken görmek isterdim sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkbaharda da şahane olacağına eminim :)

      Sil
  3. Her fotoğrafınız kartpostal gibi bayıldım 😊

    YanıtlaSil
  4. Sonbahar fotoğraflarına bakmaya hiç doyamam. Çok yıllar önce yaz aylarında gezdiğim yerler. Tabiat her mevsim ayrı güzellikler sunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, her mevsim ayrı bir güzel..

      Sil
  5. Tam bir doğa harikası ve fotoğraf çekmek için gerçekten mükemmel yer. İlk fırsatta gidilecek listeye eklendi :)

    YanıtlaSil