16 Mayıs 2016 Pazartesi

Delikli Koy


     Çeşme denilince ilk akla gelen Aya yorgi ve birbirinden ünlü plajları... Ama arada böyle sessiz sakin yerlerde lazım, hani fazla kalabalık olmayan kafa dinleyebileceğimiz diyorsanız pek güzel bir yere götürüyorum sizi hazır olun. 


     Ulaşım için bildiğim kadarıyla toplu taşıma aracı yok, bu yüzden arabayla gidiş yapılabiliyor. Alaçatı portu geçince, sörf okulları tarafına girmeden devam edin. Yol biraz uzun ve bozuk pekte bir tabela işaret yok; yanlış yola girdim diye vehamete kapılmadan ilerleyin. Halk plajı yazan bir tabela göreceksiniz, oradan giriş yapıp aracınızı park edin. Plaja varmış bulunuyorsunuz. 



    Muhteşem manzarasının yanı sıra burayı "Delikli Koy" yapan su altı mağaraları... Bu mağaraya dar bir çatlaktan giriyor, dalarak ilerliyorsunuz. Denemekte yarar var.   

    Ben en çok mayıs ve eylül aylarındaki sessizliğini, sakinliğini seviyorum. Giderken yanınıza meşrubatlarınızı almayı unutmayın, kayalıkların üzerinde manzaraya karşı gün batımını izlemek pek keyifli oluyor benden söylemesi... Ancak sezon başladığında, gece eğlencesi de genelde bu koyda sonlandırılır; sabahın en erken saatlerinde ayılmak için denize girmek isteyenleri bu koyda fazlasıyla görebilirsiniz, şaşırmayın. Her popüler olan şey gibi burası da daha fazla kalabalıklaşmadan gidip görmenizde yarar var.

     

5 yorum:

  1. Bayıldım yaa, çok güzel. Orada yüzmek vardı şimdi. Çok teşekkürler canım fotolar için.
    Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
  2. Şu an böyle bir yere o kadar çok ihtiyacım var ki anlatamam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam kaçıp kafa dinlemelik, umarım yolunuz düşer :)

      Sil