12 Mayıs 2016 Perşembe

Youtube'ta Neler İzliyorum?



    Bir çok sosyal medya kanalı gibi youtube'ta artık oldukça revaşta.. Öyle ki bir çok şeyi görsel olarak bulabilmek, izleyebilmek oldukça yararlı ve öğretici. Peki ben bunu nasıl değerlendiriyorum, neleri takip ediyorum? 

     Öncelikle eğitim hayatımda youtube kanallarının eksik kaldığım noktalarda oldukça iş gördüğünü söylemeliyim. Alanım ile ilgili analizlerin, program kullanımlarının yer aldığı bir çok kanalı takip ediyor ve yararlanıyorum. Nedir canım bunlar bize de yardımcı ol derseniz bunu ayrıca anlatabilirim yorum bırakmanız yeterli..

     Bunun dışında daha çok boş vakitlerimi değerlendirmek, kısa boşluklarda eğlenmek için izlediğim kanallardan bahsedeceğim.

     Makyaj ve moda kanallarını sevdiğimi, denk geldikçe izlediğimi söylemeliyim. Ancak artık içeriklerin aynı olması, bir çok ürün tanıtımının buram buram reklam kokması beni fazlasıyla baydı. Açıkçası çantanızda ne var, merak etmiyorum çünkü muhtemelen aynısı benim çantamda da var. 

      Bir vintage tutkunu olarak izlediğim kanallardan ilki AUVINTAGE. Ahu Yağtu'nun kendi markasından ilham aldığı; moda, makyaj, vintage, yeni yerler keşfi gibi bir çok konuyu açıkladığı kanalda farklı konuklarla da sohbetleri yer alıyor. PostmodernJukebox henüz bu gurubu duymadıysanız, kanallarına bir göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Günümüz popüler şarkılarını vintage olarak yorumlayan oldukça eğlenceli bir grup. Dinleyin, dinlettirin.

      Blog paylaşımlarını sevdiğim Billur Saatci'nin kanalında ise seyahatlerini, yeni keşiflerini izlemek oldukça keyifli oluyor. offnegiysem blogunu okuduysanız, kanalına da göz atabilirsiniz.

      Spor yapma olayını, salonlara yazılıp gitmeyerek harcadığım paralar sonrasında bıraktım. Ama bu demek değil ki hiç spor yapmıyorum. Arada gaza geldiğim zamanlar oluyor ki o zamanlar da Squatgirl'ü izliyorum. Hem spor hem de beslenme konusunda faydalı bilgiler yer alan kanala sizde göz atabilirsiniz.

       Makyaj teknikleri, makyaj bir ara çok izliyordum ki en fazla takip ettiklerimden biri NikkieTutorials bunun dışında esasen samimiyetleri ve muhabbetlerinin tatlılığından Siz Kimsiniz kanalına da bayılıyorum. Fezi ile Alp'in muhabbeti çok eğlenceli değil mi :)

       Sinema anlamında eleştiriler, öneriler veren ve bunu Filmler ve Filimler olarak kategorize eden aynı isimli kanalsa şu sıra ne izlesem acaba sorularımın cevabı gibi. Türk filmlerinde çalan plakların sahneleri ile birlikte yer aldığı plakların savaşı da bana göre oldukça nostaljik ve güzel bir kanal. Başka Bir Şey ise kısa film gibi sanki heyecanla izliyorum.

       Sanat, teknoloji gibi alanlarda ki paylaşımlarıyla severek takip ettiğim kanal ise Barış Özcan'ın kanalı, özellikle kitap okumalarını çok seviyorum. Kitap demişken, yazılarını da severek takip ettiğim Keşke Gerçek Olsa blogunun sahibesinin kitap yorumlarını paylaştığı kanalı Damla Cerrah'ta şu ara severek takip ettiklerimden.

       Benim son zamanlarda ki takip listem bu şekilde.. Bu kanal açma işi ciddi bir emek ve cesaret isteyen bir iş bu yüzden de karşılığını bulması gerektiğine inanıyorum. Ancak sırf ticari amaçla gerçekten iyi olmayan ürünlere güzel yorumlar yapmak ya da bütün kanalı baştan aşağı reklamla donatmak bana göre etik değil.. İşin garip kısmı bu tarz kanallarda oldukça takipçiye sahip, değişik.. Bir de minicik kızların kendi çapında makyaj kanalları açıyor olması oldukça sinir bozucu geliyor bana nedense.. Hayır 12 yaşında Mac kırmızı ruj senin neyine diye yorum yazasım falan geliyor kendimi zor tutuyorum :) Bir de bu kızları destekleyen anneleri de bana oldukça garip geliyor... Neyse efendim, sizin takip ettiğiniz ya da buna da bir bakmalısın dediğiniz kanallar var mı? Benim haberim yoktur da kanalınız vardır belki, yazın efendim bizde öğrenelim izleyelim :)

       

        

9 yorum:

  1. Yazını okuyunca aslında çok az kanalı takip ettiğimi farkettim. Ama blogculardan seyhandan.blogspot.com blogunun sahibi Seyha'ı takip ediyorum. Birde ilginç bilgilerin yer aldığı bir kaç kanalı takip ediyormuşum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bilmiyordum, hem blogu hem de kanalı inceleyeceğim teşekkürler :)

      Sil
  2. sayende birçok kanaldan haberim oldu :)
    Yeni yeni merak sardım bende kanalları takip etmeye...
    Hakkını vererek emek harcayan hemen belli oluyor...
    Sevgiler ve teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle emek gerçekten fark ettiriyor kendisini.. Bende yemek yerken, ojelerimin kurumasını falan beklerken izliyordum birden müdavim oldum :))
      Rica ederim, sevgiler :)

      Sil
  3. youtube u ben de çok seviyorum. seninle ortak baktığımız postmodern juke box var. çok seviyorum ben de onları. bir ara makyaj videolarına bakardım nasıl yapııyor diye bir de saç. saç için "luxyhair" bir de vlog olarak sadece mimiikonn izlerdim hala da izlerim :)
    küçüklerin kanallarını tasvip etmiyorum kesinlikle izlemiyorum.
    bzen yemekle ilgili bkarım ama takibim pek yok.
    bu aralar gitar öğrenmek için birkaç kanala üyeyim.
    benim de kanalım var ki :)https://www.youtube.com/watch?v=9g6sAaYfz_Y ahaha kanal denmez pek te :) öyle duruyor garibim. ama yakın zamanda gitarda ne hale gelmişim onu koyacağım:)dursun knal elimizin altında belki aralarda işime yarar.
    keşkegerçekolsa ya bi bakayım canım blogger desteği :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ben de bir şeyler çalma hevesindeyim ama başlamayı nedense hep erteliyorum.. Bu arada kanalız olduğunu bilmiyordum, bence üzerine düşün gayet başarılı duruyor :) Enginar dolmasına da bayılırım <3

      Sil
  4. İnan ki hiç takibini başaramadığım ....
    Sayende bir çok yeni şey öğrenmiş oldum ki bana faydalı oldu ...,
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de son zamanlarda sardım nedense :D İzledikçe izliyorum, bakalım hevesim ne kadar sürecek :)

      Sil
  5. Ben bol bol spor videosu izliyorum :)

    YanıtlaSil