23 Eylül 2016 Cuma

Permakültür Yaşam, Alişler Yurdu

   

      Çok güzel bir yere götüreceğim sizi.. Aslında pek bilinmesini istemiyorum zira herkesin keşfedip dolup taştığı ve ticari işletme kişiliğini daha bir benimseyen yerlerden artık gına geldi.. Ama düşünceli ruhum da anlatmazsan olmaz diyor :)

       
     Gideceğimiz yer Armutlu'da... İstanbul'da yaşayanlar için BUDO veya İDO ile ulaşım oldukça kolay. İstediğiniz yerden ve istediğiniz zamana göre seferleri linklerden inceleyebilirsiniz.  Yalova ve Bursa'dan gelecekler içinse yine terminalden minibüs seferleri mevcut. Sonrasında minübüs ile Gemlik'e gidermiş gibi ilerleyip Armutlu'ya hoşgeldiniz tabelası önünde inip yaklaşık bir 500 metre yürüyüp bu güzel yere ulaşabilirsiniz. Mudanya - Armutlu üzerinden de BUDO kullanıp gelebilirsiniz. Bu güzergahı tercih edenler için deniz otobüsünün 5 TL, minibüslerin ise 15 TL olduğunu belirtmek isterim.



      Ulaşım işini hallettiğimize göre, neresi burası ne yapacağız diyorsanız; burası permakültür yaşam felsefesine göre kurulmuş şahane bir çiftlik. 



       "Permakültür, doğal sistemleri örnek alan bir tasarım bilimidir. Doğaya aykırı olmak yerine onunla birlikte çalışma, düşüncesizce hareket etmek yerine uzun süreli, özenli gözlem yapma, tek bir ürünün peşinde koşmaktansa sistemlerin tüm işlevlerini görme ve kendi evrimine izin verme felsefesidir." 

       Alişler yurdu tamda bu felsefeyi baz alan, tamamen doğa ile iç içe bulunabileceğiniz; yaşam alanları bile insan sağlığına uygun kubbe veya yuvarlağa yakın şekilde düzenlenmiş bir alan. Zaman zaman yurtta dans, felsefe, sema, doğal tarım, geleneksel el sanatları ruhu doyuran ve dinlendiren etkinlikler, eğitimlerde düzenleniyor bu yüzden takip etmekte yarar var. Birbirinden şahane tasarımlara sahip 2, 4 kişilik bungolavlarda kalabilirsiniz. özellikle her bir bungalovun konumu, dekoru birbirinden ayrı ve orjinal. Yurdun kapasitesi sınırlı ancak kendi çadırınızla da kamp yapabilme imkanınız var. Sırf o atmosferi tatmak için gidip görülesi bir yer burası... Ayrıca konumundan dolayı güneşin batışı ve doğuşunu izlemek için ideal bir yer, çekilen fotoğraflar ise efsane!!


     
     Alişler yurdunun sakinleri arasında at, eşşek, keçiler, ördekler gibi birbirinden güzel dostlarımızda yer alıyor. Öyle ki sabah kahvaltınız da özgürce dolanan Taytoy ve Kadife size eşlik edebilir.


 Taytoy

Kadife

       Bu şahane çiftlikte konaklama fiyatları ise sizin tercihlerinize göre değişiyor. Kişi başı kahvaltı dahil 50tl - 100 tl arasında konaklama yapabilirsiniz. Ancak etkinlik sürecinde fiyatlar değişiyor. Akşam yemeklerini dilerseniz kendiniz pişirip yapabileceğiniz gibi orada da yeme seçeneğine sahipsiniz. Detaylı bilgi almak için şurdaki ve burdaki iletişim numaralarından faydalanabilirsiniz.

        

10 yorum:

  1. Tam kafa dınleyecek huzur bulunacak bir yer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://yasayananilar.blogspot.com.tr/2016/09/mimlendim-mimledim.html MİMLendiniz:))))

      Sil
  2. Şahaneeeee!
    Günübirlik ziyaret edilebileceğimiz bir yer mi... gerçekten duyulmasını (bduyulup bozulmasını)istenmeyecek güzellikte. Ne çabuk yitiriyoruz kendi halinde doğal olan güzelliklerimizi... sevgilerle Oya

    YanıtlaSil
  3. Şahaneee!
    Gerçekten duyulmasını(duyulup bozulmasını) istemeyecek güzellikte...
    Peki günübirlik ziyaret söz konusu mu acaba? Çocukla çadır vs artık benim için zor:) hele havalar serinlemişken:/

    Sevgilerle Oya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günübirlik özellikle havuz kullanımı için gelen çok kişi olduğunu söylemişlerdi... Çadır dışında bungalovda da kalabiliyorsunuz, gerçi tepede olduğu için biraz soğuk olabilir. Gidip görmenizi şiddetle tavsiye ederim, özellikle bitki ve hayvan çeşitliliği de çocuklar için ilgi çekici ve eğlenceli olacaktır :)

      Sevgiler...

      Sil
  4. armutlu da yazlığı olan insan olarak söylemeliyim ki; ilk kez gördüm!! bir dahaki gidişimde mutlşaka uğrayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak uğrayın konumu oldukça kolay ama Armutlu girişinde ve biraz tepe de kaldığı için fazla dikkat çekmemiş olabilir zira bende Armutlu'ya senelerdir gidip gelen birisi olarak şaşırmıştım :)

      Sil
  5. Özellikle kenarı taşlarla çevrili havuza bayıldım. Çok güzelmiş....:)

    YanıtlaSil