11 Ekim 2013 Cuma

Kedi Bakmakla İlgili Bir kaç Sorum Olacaktı ?

     Malumunuz daha önceleri evimizin yeni üyesi olan kızımızdan şu yazımda bahsetmiştim. Ancak 1 aylık birlikteliğimizde kafama takılan bir kaç soru var... Veterinerimiz pahalı mamaların çok sağlıklı olduğunu ve uzun süreli sağlıklı bir yaşam vaad ettiğini söylese de fazla maliyetli oluşundan dolayı tercih edemiyoruz. İnternet üzerinden okuduğum yorumlara göre de whiskas, goody gibi kedi mamaları da sağlıksız ürünlermiş. Şu anda mama markası arayışı içerisindeyim desem yeridir.

    Tabi bir de ödül mamaları durumu var ki Mia Whiskas'a çıldırıyor ancak onunda bağımlılık yaptığı ve bu yüzden tercih edilmemesi gerektiği yazıyor. Ek olarak hangi ürünleri gönül rahatlığı ile verebilirim? Sizler hangi ürünleri kullanıyorsunuz ve memnuniyet dereceniz nedir? 

4 yorum:

  1. Benimde bir kedim var. 5 yıldır beraberiz fakat artık hiç hazır mamayla beslemiyoruz. Çünkü sürekli mama yemekten dişlerinde sorun oluştu. Artık konserve mama yada ona özel yemek pişiriyoruz. Hayvan bakmak göründüğü gibi değil ekstra zaman ayırmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısın, uzun süre dışarda kalınca bile endişeleniyorum adeta bebek bakmak gibi..

      Sil
  2. Canım internette kedi mamalarının hepsinin böbreklerinde sorun çıkardığını ve çıkan diğer rahatsızlıklarında veterinerlerin işine geldiğini ve bu nedenle tavsiye ettiklerini yazan bir yazı vardı. Biz bunu okuduktan sonra fark ettik ki, mama çok ama çok susatıyor, kedimizde gereksiz bir şişkinlik oluyor. Nasıl ki insanlar hazır gidalar ile sağlıksız besleniyorsa hayvanlar içinde öyle diye düşündük ve evimize yeni gelen minik kedimizi kuru mamadan çok ev yemeğine alıştırdık (Az yağlı besinler veriyoruz) Büyük kedimize de sık sık etli besinler vermeye çalışıyoruz çükü ev yemeği yemiyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şanslısınız, benim kızım yoğurt, süt ve yumurta sarısı dışında besinlere pek yanaşmıyor bu da tabi sıkıntı doğuruyor.. keşke alışabilse açıkçası benimde işime gelir çünkü büyüdükçe mama masrafı ve dolayısıyla kum masrafı da artıyor...

      Sil