6 Haziran 2014 Cuma

Bu İşte Bir Yalnızlık Var





*görseller alıntıdır.

     Tuna Kiremitçi'nin yıllar önce okuduğum kitabından senaryolaştırılan bu film için söyleyebileceğim ilk şey 120 dakika yerine 90 dakika olsaydı çok daha keyifli ve izlenilebilir olabilecek olmasıymış. Ana karakterlerimizden Mehmet'in (Engin Altan Düzyatan) fazla depresif bir karakter olması filmi de başlangıçta kasvetli bir hale getirmiş. Rockçıyım abi edaları ve buna tezat hal ve tavırlar, film içerisinde göze batıyor. Özgü Namal'ı (Ayşe) normalde çok severim, ancak sanki oyunculuk adına hep aynı, farklı biri olamayacakmış gibi sempatik, şirin ve sevecen. Ya da ben Merhamet'teki Narin'i unutamadım ve ister istemez kıyasladım... Ancak bunlara karşın yine de izlenebilir bir film. En çokta Ümit Erdim'in performansını beğendim bana göre bir hayli eğlenceli ve hoştu. Bunların dışında geç bulunan bir aşkın hikayesi diye nitelendirebilirim.
    Siz izlediniz mi? İzlediyseniz film ve oyuncular için ne düşünüyorsunuz?

14 yorum:

  1. Acikcasi filme dair en begendigim sey, sarkisiydi: http://afede-hali.blogspot.com.tr/2013/12/bu-iste-bir-yalnizlik-var.html

    Bir de sanirim cok hassas oldugum bir doneme denk geldigi icin, Engin Altan'in askeriye sahnesindeki ilk kisim beni cok etkiledi. İlk dakikadan aglamaya baslamistim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten şarkısı güzeldi :) Bende ilk başta çok büyük şeyler beklemiştim ama ne yazık ki çok durağan ilerledi..

      Sil
    2. Pembe wos wos görünce girdim blog'a.10 sene kullandım 3 tane'ye sahip oldum 65' 68' 74 hiçbirini unutamadım başarılar dilerim.
      tatiltercihi.blogspot.com.tr

      Sil
    3. teşekkür ederim, umarım bende en yakın zamanda hayallerimdekine sahip olurum :)

      Sil
  2. Kitabı bende yıllar önce okuyup beğenmiştim ve filmi ya beğenmezsem korkusuyla bir türlü izleyemedim ama biara izlesem iyi olcak hehe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben romani hatirlayamadigimdan kiyaslama yapamadim, belki sen kiyaslayabilirsin :)

      Sil
  3. Eğer cevaplamak istersen mimlendin :) http://gzmgdr.blogspot.com.tr/2014/06/mim-10-seni-sen-yapan.html

    YanıtlaSil
  4. Merak ettiğim bir filmdi ama sinemada izleyememiştim :)

    YanıtlaSil
  5. Filmi izlemedim. (sadece eski Türk filmlerine bakabiliyorum yenilere karşı çok önyargılıyım hele Bir Zamanlar Anadolu'da yı izledikten sonra tövbeliyim:))))
    Özgü Namal'ı birkaç yıl önce tv'de Hanımın Çiftliği' nde çok çok beğendim, bayıldım ama sonraki dizisine bakamadım, sarmadı beni:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir zamanlar anadoluda gercekten uzun bir filmdi, bir de benm gibi aksiyon beklentisiyle izlediyseniz sklmamak elde degil :)

      Sil
  6. Her iki oyuncuyu da iyi biliriz :)) Bence filmleri film yapan sağlam senaryo ve yönetmen diye düşünüyorum. Artistlere pek takılmam. Bu filmi görmek isterim. İyi seyirler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende sizin gibi dusunuyorum, yonetmen ve senaryo gercekten cok onemli bir de iyi oyuncularla donatilinca tam izlenmelik bir film cikiyor ortaya..

      Sil
  7. son zamanlarda aşk tesadüfleri sever üstüne film tanımıyorum
    moduma çok uygundu belki o yüzden bayıldım
    bence oyuncu çoook önemli rolü hissetmek diyorlar ya ツ
    özgü namal tam bu tanımıma uygun
    film'e gelirsek şarkı mükemmel film monoton ilerledi
    akıcı değildi bence iyi seyirler ....

    YanıtlaSil