24 Temmuz 2014 Perşembe

İnstagram Kandırmacası

       Tüm sosyal medya unsurlarını hunharca kullanan ben için instagramın ayrı bir yeri var diyebilirim. Görsel olarak bir şeylerin anlatılması hem çok daha kolay ve hem de daha kalıcı gibi geliyor. Tabi bu durum en fazla kendi çapında satış yapan işletmelerin işine geliyor. 
      Açıkçası beğenerek takip ettiğim ve alışveriş yaptığım instagram butikleri var ama "sipariş üzerine 15-30 gün içinde teslim"cilere inanılmaz sinirleniyorum. Çünkü açık ve net insanları gerizekalı yerine koyuyorlar ve sıfır çaba ile  para kazanıyorlar. Son zamanların modası olan vintage bikinilere bende bayılıyorum ve tatil öncesi 15-30 gün beklemek istemediğimden daha fazla para verip instagramdan alayım dedim. Çünkü önceden sipariş verip o malı elinde tutma riskine giren kişi için o parayı ödemek beni rahatsız etmez. Ama "canım sen parayı yatır, ben sipariş vercem 20 güne gelir" diyen satıcılara yüz vermeyin, servet dökmeyin. Aradığınız bir çok ürün aliexpresssheinsidechoies, hatta gittigidiyor da söz konusu fiyatların dörtte bir fiyatına mevcut. Bende öyle yaptım, akıllı alışverişler :) 

2 yorum:

  1. aynen sana katılıyorum :) mesela bende geçenlerde fırça aldım e-baydan. eğer beğenirsem toplu alım satıcam ama elime ürün geçecek ve aynı gün kargoya verebileceğim toplu alımda riskini ben alıyorum onlar gibi 1-2 tane sipariş üzerine herkes getirir ya da kendi alır !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki mantıklı olan o zaten.. Risk alıp toplu alıyor ve kısa zamanda isteyene ulaştırıyorsan gerçek anlamda ticaret yapmış oluyorsun. Ama işin bekleme kısmını da alıcıya yansıtıyor ve sipariş üzerine alım yapıyorsan büyük aldatmaca.. İşin komiği parayı bile peşin istiyorlar :) Bunca emek verip, çaba gösterip satış yapmaya çalışanlara haksızlık..

      Sil