21 Ağustos 2014 Perşembe

Online Alışveriş Sıkıntısı...

      Online kitap alışverişlerimi genelde D&R üzerinden gerçekleştirmeme karşın son alışverişimde satın almak istediğim kitabın stokta bulunmaması ve 3D secure ödemesinde sıkıntı yaşadığım için başka bir site arayışı içerisine girdim. Zaman konusunda da biraz acelem olduğundan ve bir çok blogger arkadaşımın övgüyle bahsetmesini referans kabul edip "kitapsihirbazı" sitesini tercih ettim. Şansıma da seçtiğim kitaplar aynı gün kargoya verilmeye uygundu.. Ancak üzerinden 3 gün geçmiş olmasından dolayı bu duruma canım sıkıldı ve kontrollerimde hep temin bekliyor yazısı ile karşılaştım. Söz konusu kitaplar ameliyat olan sevdiceğime hediyeydi, zamanında gitmesi gerekiyordu gecikti, sürprizi de kaçtı tabi.  Firma yetkililerine ulaşmakta çok zorlandım. Ulaştığımda ise "aynı gün kargo" yazsa da ürünlerin ellerinde olmayabileceğini bir kaç güne ellerine geçtiğinden değiştirme gereği duymadıklarını öğrendim.. Tabi buna başta moralim bozulsa da ertesi gün temin edip ulaştıracaklarını söylediler ve dedikleri gibi de olmuş. Üstelik gecikmeye istinaden hediye başka bir kitapla. Bu tarz aksaklıkları telafi etmeye çalışmalarına memnun oldum.  

     Online kitap alışverişini pek sevmeyen birisi olan bana önerebileceğiniz bak burasıda güzel, indirimler iyi aman fırsatları kaçırma dediğiniz yerler var mı?

16 yorum:

  1. Ben her zaman kitapyurdu sitesinden alisveris yapiyorum. Suana kadar hic bir aksaklik yasamadim canim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap yurdunu çok duyuyorum, genel olarakta herkes memnun.. ben de incelemeye aldım, sağol canım :)

      Sil
  2. İdefix den şaşmam :) Şimdiye kadar aldığım kitaplar hep iki günde elime geçti :)
    Şimdilerde babil.com u izlemekteyim, ilk siparişim hemen aldığım gün yola çıkıp ertesi gün gelmişti ama ikincisi üç günde geldi. Bu iki sitede fiyatlar hemen hemen aynı. Zaman zaman hepsiburada.com da da güzel indirimler oluyor ve 24 saatte kargo olayında daha ciddiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepini not aldım bakalım, hangisi uygunsa bende onu deneyeceğim artık :)

      Sil
  3. benim online yaşadığım bir başka sıkıntı da bence orjinal olmayan kitapları da toplu alışverişlerin arasına sıkıştırmaları...sayfası eksik kitaplar aldığım olmuş resmen..ya düzgün basamıyorlar ya da bizi kekliyorlar orjinal diye bilmiyorum...ve ben sadece idefix / d&r ve kitapyurdundan alışveriş yapıyorum..dandik siteler de değil..sizde de oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası daha önce hep d&r dan aldım bir sıkıntı da yaşamadım, bu aldıklarım hediyeydi bakalım sıkıntı çıkacak mı, ki umarım çıkmaz. Eksik sayfalı göndermeleri çok ilginç bence direkt afişe edin ve şikayet edin!

      Sil
    2. hangi siteden aldığımı hatırlamıyorum şuan,önceden aldığım bir kitaptı..dün bitirdim bir sayfa eksikti...sinir oldum mesela...d&r dan aldığım bir kitabın da kapağıyla içi tersti :)ben talihsizim kanımca :) sıkıntı bende :)

      Sil
    3. Biraz şanssızlık var sanırım, ama görmeden almanın rahatlığından olsa gerek büyük markalar olsa da sallamayıp hatalı ürün gönderiyor olabilirler.. İndirim olayı olmasa, en güzeli görüp, dokunarak almak.. Kitabı hissetmenin keyfi ayrı oluyor zaten..

      Sil
  4. Ben kitapzen.com'u tercih ediyorum. Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. d&r idefixi geçen yıl satın almıştı. indirim oranları farklılık gösteriyor . çok aradığım baskısı tükenmiş iki kitabı bkm kitap diye bir siteden aldım. bilindik bir yer değil sistemleri diğer siteler gibi de değil ama aranılan kitap bulunduktan sonra sıkıntı yok =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bkm kitap bursadaki kitap evinin web sitesiymiş sayenizde öğrendim. Normalde bursadaysam ordan alışveriş ediyorum, şimdi online olarakta kitap alabileceğim; paylaşımınız için teşekkür ederim :)

      Sil
  6. geçmiş olsun iyidir inşallah sevdiceğin :)
    tüüüh üzüldüm bak hediyenin anlamı kalmamış, D&R'da da öyle oluyor ürün stok yazıyor ama 3 gün geçiyor hala temin yazıyor. 1 haftada ancak geliyor. bende 25 tl lik alışverişte kargo bedava diye 3 kitap aldım, ancak 2 si geldi 3. kitap bitmiş ( stok yazmasına rağmen) Kargo parasını almadılar zaten alsalardı geri gönderirdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canm, şimdi çok daha iyi :) Danışmadan 2 tane kitap yollayıp diğeri kalmamış demeleri gerçekten çok enterasan.. Karar verdim en güzeli normal alışveriş :D

      Sil
  7. Benim ağım çok geniş ama her şeyi bulabileceğiniz d&r, idefix var. Sorunsuz alışverişler yapıyorum.

    YanıtlaSil