10 Mayıs 2015 Pazar

Kavacık Köyü

     Organik kahvaltı aşkımıza yeni yerler keşfetme isteğimiz de eklenince kendimizi Kavacık Köyü'nde bulduk. İzmir'in dağlarında turizmle tanışmamış bildiğiniz köy tanımını koruyan, yol boyunca muhteşem manzarasıyla bizi kendine hayran bırakan bir yer burası. 



      Nasıl gideriz diye düşünüyorsanız hemen anlatıyorum; Gaziemir-Balçova otobanından Limontepe sapağına dönün ve TOKİ'leri geçin. Sonrasında dağları aşacaksınız, baştan uyarayım yol çok güven teşkil etmiyor.. Oldukça kavisli ve dar.. Ancak yol boyunca göreceğiniz manzara muhteşem öyle ki fotoğraf çekmekten ilerleyemedik...



    Hele ki Radar'a kadar çıkabilirseniz, bütün Ege körfezini göreceksiniz. Şansımıza hava o kadar güzeldi bütün körfezi doya doya izledik.. Ama tabi o kadar ilerlemenize gerek yok, bizim Kavacık biraz daha aşağıda...

      Köyün içerisinde kahvaltı veren, gözleme, kavurma gibi yemekler yapan bir kaç yer mevcut. Biz Pınar Gözleme'yi tercih ettik. Hemen gözümüzün dibinde açılan gözlemeler, organik domates, peynir, zeytin mest olmamıza yetti de arttı bile. Resmen domata hasret kalmışız! Fiyatlar konusunda oldukça uygun olduğunu da belirtmek isterim. Patlıcanlı kaşarlı ve otlu lorlu gözleme ise şahsen benim favorim oldu. 
      Kahvaltı sonrasında köy merkezine ilerleyip, kendimize uygun bir köy kahvesi bulduk. Hazır gelmişken de manavdan alışverişimizi yaptık, yağlarımızı aldık. Kavacık şelalesine yürümek istedik ama havanın sıcaklığı ve bizim yürüyüş için hazırlıksız olmamız bizi engelledi..


           Malumunuz seçim heyecanı bütün her yeri sarmış durumda, bütün köy parti bayrakları ile donanmış.




     Biraz da köyü turladıktan sonra dönüş yolunda geldiğimiz yolu değil, güzel bahçeye inen yolu tercih ederek bol oksijenli, manzaralı keyfimizi sürdürdük. Dönüş yolunda ise Payamlı Köyünden geçtik ancak orayı keşfetmeyi bir daha ki turumuza sakladık. 







         Yolun sonunda ise artık bir köy olmaktan çok uzak olan Güzelbahçe'ye ulaştık. Sırf bu keyifli yolları geçebilmek, şehri, körfezi seyredebilmek için bile gitmeye değer olduğunu düşünüyorum. Sizin şurayı da görmelisin diyebileceğiniz yerler ya da bir daha ki gidişte buraya da uğra dediğiniz bir yer var mı? 




12 yorum:

  1. Manzarada, mekanın sadeliğinde huzur buldum....:) Muhteşem..:)

    YanıtlaSil
  2. resimler tüm güzelliği sergiliyor .. iyi blog lar kendi blogumada beklerim.
    http://bursasevdam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. kavacık tamam not aldım. ay ben de izmirliyim ki yaaaa oleeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz, keyifli gezmeler şimdiden :))

      Sil
  4. keyifli,,çok sevdim,,fotolar da güzel,,arabam yok,ne yapacağım ??))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, eshotla da ulaşım var yanlış bilmiyorsam 24 nolu otobüs gidiyor :))

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. F. Altay'dan kalkıyor sanırım ama siz detaylı bilgi ve saatler için netten bir bakın derim.

      Sil
  6. Tavsiyeleriniz için teşekkürler

    YanıtlaSil