7 Ağustos 2015 Cuma

Teleferikle Uludağ Gezisi

         Biz Bursalılar olarak şanslıyız vesselam! Her şey pek yakın, canın deniz mi çekti koş git Mudanya, Armutlu, Tirilye gez.. Yok dağda bayırda piknik mi istedin Uludağ dibinde, sarmadı otantik bir hava mı arıyorsun, alternatif çok...


         Teleferik eskiden bir kabustu kabul! O saatler süren sıra, Arap istilası, tıkış tıkış ayakta gidilen Allah'a emanet teleferik.. Sonra vagon değiştir, sıra kapmak için koş.. Turist guruplarının bilumum eziyetine katlan! O yüzden uzun zamandır teleferiğe binmiyor; dolmuş, özel araç gibi seçenekleri tercih ediyordum.

        Amaaaa... Şu yenilenmiş hali bir harika dostum! Bir kere saatlerce bekleme, teleferik saatini kaçirma diye bir şey yok! Gece 22:00'a kadar sürekli çalışır vaziyette ve komple yenilenmiş. Al Starbucks'tan kahveni, selfie çubuğunu hazırla; gelen ilk vagona atla! Ben kapçam, aman ötekine kalmayayım diye bir şey yok. Seyir eyle dağ manzarasını... Üstelik eskisi gibi en ufak rüzgarda zır zır sallanma, hat bağlantılarında hoooop güüüm efekti de yok! Pek rahat canım :) (Eski halinden sonra övgü yağmuruna tutmuş olabilirim, sonunda düzgün bir hale getirilmiş olması ve Araplardan uzak bir yolculuk geçirmiş olmak beni çok etkiledi.) 


       Özellikle hafta içi gitmenizi tavsiye ederim, daha rahat. Tabi ki yemek yeme yerleri, hediyelik eşya satan dükkanlar da bir değişim yok.. Dağa inince yine bir Arap kalabalığı mevcut ama iyi bir pazarlıkla turistlere verilen fiyatların altında alışveriş yapmanız mümkün. 


      Teleferik fiyatı tam 30 TL, öğrenci 20 TL (sadece kimliğinde 2014-2015 giriş yazanları kabul ediyorlar, bu saçmalığı çözemedim ancak yüksek lisans yapıyor olmamın faydasını gördüm sonunda :P ) ancak sadece Sarıalan'a kadar gidiyor! Oteller bölgesine yine teleferikle devam etmek niyetindeyseniz ekstra bir 25 TL ödemeniz gerektiğini de belirtmek isterim. Bunun yerine otellere giden Sarıalan'daki minibüsleri kullanabilirsiniz.

        Eskiden Kadıyayla'da ata binip ormanda gezebileceğiniz bir yer ve çay bahçesi falan vardı.. Ancak şuan hiçbir şey bırakmamışlar, üstelik eskisi gibi inişte yapamıyorsunuz. Bu kısmı pek hoşuma gitmedi ama olsun.

         İyi hoşta arkadaşım yazın dağda ne yapılır diyorsanız, biz iki kız sırt çantalarımızı aldık ve dağda uzunca bir yürüyüş yaptık. Sonrasında yanımıza aldığımız atıştırmalıklarımızı yedik ve şarabımızı içtik. Biraz uyukladık, biraz sohbet ettik.. Bol bol temiz hava depoladık. 


         Ancak siz ATV ile safari yapabilir ya da bisiklet kiralayıp gezebilirsiniz. Yemyeşil bir alanda piknik yapabilirsiniz. Yanınıza ekstra bir hırka almanızı  tavsiye ederim çünkü yukarısı baya bir serin :) Safari niyetindeyseniz, fırsat sitelerine göz atmanızı tavsiye ederim çoğu zaman indirimler oluyor. Keyifli gezmeler efendim :)

2 yorum: