9 Ocak 2016 Cumartesi

Dizi İzle - Narcos


    Pablo Escobar'ın hayatının anlatıldığı dizi Narcos ve yayınlanır yayınlanmaz büyük bir izleyici kitlesi yakalamış. Bunda Escobar'ın merak uyandıran hikayesi de etkili tabi ki.. 



     Kimilerine göre yaşayan Robin Hood, kimilerine göre ise azılı bir suçlu.. Bana göreyse oldukça farklı bir karakter. Piskopat, paragöz ama duygusal; ailesine bağlı.. Tanımlanamayan değişik bir yapısı var. Fazla hırslı ve egolu. Tüm dünyanın gelmiş geçmiş en meşhur uyuşturucu kaçakçılarından biri.. Adam kaçırmak, yüzlerce polis ve savcının cinayetlerinden sorumlu olmak, tarihi eser kaçakçılığı, şantaj gibi bir hayli kabarık suç dosyasına karşın dönemin sevilen, taraftar sahibi karakterlerinden biri olmayı başarmış. Öldürülmesinin ardından cenazesine 25 binden fazla seveni katılmış.. Hal böyleyken, bu adam nasıl bu kadar sevilebilmiş diye merak ediyor insan. 


İnsan oğlu olarak böyle suçlu, mafya tiplere karşı bir sempatimiz var galiba.. Ya da güç tutkunuyuz bilemiyorum. Bizde de ismi lazım değiller, sevilir sayılır. Herkesin dayısı, amcası falandır. Öyle değişik kafalar yani.. 


    Dizi Escobar'ın orta halli bir dolandırıcıyken nasıl işleri büyüttüğünü, Kolombiya meclisine girdiğini, hırsları yüzünden yaşadıklarını sıkmadan bunaltmadan aktarıyor. Dizi ABD'li bir polisin gözünden anlatılıyor ve bir döneme ışık tutuyor. İzlemesi keyifli, sadece biyografi izlenimi yok ki bana göre diziyi daha seyredilir kılıyor. Fonda pek hoş latin müzikleri ise kulağınızın pasını siliyor. Ayrıca dizide ki İspanyolca konuşmalarda dil merakınız varsa yeni kelimeler öğrenmenize yardımcı olabilir. Şu ara kendinize yeni bir dizi arıyorsanız, geç kalmadan izleyin derim.

4 yorum:

  1. Dizi çok kaliteliydi. Bütün bölümleri hızlıca izleyip bitirdik ve 2. sezonu sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şekilde beklemedeyim, hızlıca izleyip bir sene beklemek çok kötü :))

      Sil
  2. Kesinlikle izlemeli bu diziyi...şimdi senin analizin çok doğru, tüm uyuşturucu baronları, silah baronları ailelerine ve yandaşlarına (bir tür köpek, köle olarak kullanırlar, paraya boğarlar)iyi davranırlar ama aslında birer salak psikopattır, tüm suçlular gibi aptaldır, diktatörlük heveslisidir, her şeyi kontrol altına almak ister, yoluna çıkan herkesi de yok etmek ister..tanıdık geldi mi?:))))
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha :D Hiç yabancı gelmedi doğrusu, bizde de baya bir seviliyor.
      Sizinde bu konuyla ilgili detaylı bir analiziniz vardı, gerçekten bütün bu tarz psikopatların ortak noktaları.. Ve onları sevenler gerçekten detaylı bir tez konusu!

      Sil