15 Mayıs 2016 Pazar

Evlerde Endüstriyel Tasarım

   
 
      Eski fabrikalarıın, atölyelerin, depoların yaşam alanına çevirilmesi için dekore edilmesi özellikle ofis, mağaza, cafe gibi mekanlarda çokça dikkat çeker oldu. Özellikle de orjinalliğinin bozulmamış olması ancak modern bir görünümle harmanlanması bu tarz mekanları daha çekici hale getiriyor. Hal böyle olunca evlerde de endüstriyel tasarım fikri oldukça dikkat çekmeye başladı.


     Öncelikle ilk kural her şeyin görünür ve belirgin olması.. Ne kadar garip değil mi aslında eskiden o kalorifer boruları, baca boşlukları, kirişler, borular falan gizlenmeye çalışılır, dikkat çekmesin diye türlü tasarımlar denenirdi. Ancak bu belirgin halleriyle de oldukça şık duruyorlar bence..



Bu dekorasyonda en çok dikkat çeken ışıklandırma! Hiç öyle pahalı, taşlı tuşlu abartılı avizelere ihtiyacınız yok. Upuzun bırakacağınız ve tavandan sarkıtacağınız birden fazla duy yeterli olacaktır. Tabi endüstriyel tasarımlı masa üstü ışıklandırmalarda güzel fikir.


Renk seçiminde tabi ki pembeler, maviler, pasteller pek uygun değil. Gri, beyaz, siyah gibi tonlar daha hakim ancak. Belirli noktalarda turuncu, kırmızı gibi renklere de yer verebilirsiniz.



Duvarlara hareket vermek şart, bunun için modern tablolardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca geri dönüşüm teması bu dekorasyonun vazgeçilmezi gibi.. Haliyle antikalarınızı dilediğinizce sergileyebilir, eski mobilyalarınızı yenileyerek kullanabilirsiniz.


Kara tahta boyasına boyanmış ve yenilenmiş bu dolap üzerine yazılan yazılarla oldukça hareketli ve şık olmuş. Düşünülüp değerlendirilebilir bir fikir gibi ne dersiniz?



             Ahşap ağırlıklı mobilyaların çok yakıştığı bu dekorasyona çok yakışan şeylerden biri de bana göre büyük çiçekler, yeşillikler... Atıl köşeleri renklendirebileceğiniz, evinizi canlandıracağınız bitkileri yerleştirin. Kürk ve postlarında çok şık durduğunu söylemeliyim.

Peki siz bu dekorasyon stilinin evlere yansımış halini nasıl buldunuz? 






9 yorum:

  1. Ya, şimdi gerçek fikrimi illa ki, söylemek istiyorum:( sakın alınma, kusura bakma ama beğenmedim. Malum zevkler ve renkler konusu:))))ben nedense radyatör vs. her tür borudan, sarkan kablolardan, yüksek tavanlı evlerden nefret ediyorum...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu Müjde ablacım, tabi ki senin fikrin :) Biraz farklı bir tasarım, alışılmışın dışında beğeneni olduğu gibi beğenmeyeni de çok..

      Sil
    2. Bu tarz sevenler için çok isabetli bir seçim olabilir. :)
      Ben nasıl evler sevdiğimi anlatayım mi? :)
      Bak şimdi sen 'Anlat abla' demeden anlatıyorum.))
      İlla ki, çok az eşya olacak, hiç koyu renk kullanılmayacak (ne duvarlarda, ne koltuk, yastık vs.de), kitaplar asla açıkta olmayacak camlı raflar olabilir (toz olmasın diye:))), koltuklar yumuşak, kıvrımsız, mıvrımsız, olacak öyle oymalı, moymalı asla!:) kürk, post asla olmayacak toz yuvası zaten hayvandan yapılmış bir şey de olmayacak:)bir de bahçeli olsa:))
      işte bu kadar:)

      Sil
    3. Az eşya ve bahçeli ev fikri benimde olmazsa olmazlarımdan! Ama ben koyu renk seviyorum galiba mobilyada :) Bakalım artık kendi evimi döşerken tercihlerim nasıl olacak, değişecek mi? :)

      Sil
  2. çok sevemedim ilginç görünse de çok büyük mekan istiyor her şeyden önce evin tamamını modern döşemek lazım bu durumda herkesin beğenisine göre değil sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet küçük evler için pek uygun değil gibi... Hatta biraz daha atölye, cafe gibi mekanlarda değerlendirilebilir..

      Sil
  3. Ben begendim degisik bir havasi var. Zaten atölye veya açik daire yapilan depo türü yerler çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık daire fikri bana da hoş geliyor son zamanlarda..

      Sil
  4. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil