6 Haziran 2016 Pazartesi

Bu Aralar Ben #4

 

   Bu aralar ben serisine ara vereli çok olmuş, hal böyleyken geçen onca süreyi hızlıca özetlemek istedim. Belki bilenler biliyordur, kurumsal iş hayatına giriş yapıp; sinirlerimin infilak ettiği bir anda bıraktım. İsabetli de bir karar oldu. Tabi hal böle olunca yine sar baştan süreçler içerisindeyim ama olsun. Geç olsun, düzgün olsun çok daha önemli... 

   Tabi ki boş durmuyor bu süreç içerisinde kendime farklı meşgaleler de ediniyorum. Gezip, dolaşıp kafa dağıtmanın dışında sağ olsunlar yeni yönergenin gelmesi ve artık yüksek lisans, doktora programlarına atılmanın geri gelmesi ile bir ara yazarım dediğim tezimi yazasım geldi! bu atılma işine başta sinirlensem de aslında yumurta kapıya dayanmadan iş yapmayı red eden bünyeler için güzel de bir şey olduğu kanaatindeyim.

     Yeni kararlar alıyorum bu ara... Aslında her yeni yıl başladığında yeni kararlar alır, listeler yapar uymazdım. Bunu bildiğimden olsa gerek bu sene pekte içimden gelmemişti, şu zamana kısmetmiş. Düşünüyorum, yazıyorum, siliyorum.. Tam da bana göre! Bakalım kaç maddeye tik atabileceğim.

    Yarın gidecekmişçesine gezi programı yapıp, biletinden kalacak yerine kadar araştırmaksa bir diğer hobim. Biliyorum ki bunu yapan tek ben değilim.. Belli mi olur, denk düşer alır çantaları gideriz...

     Çok fazla okuyamıyorum. Aslında hızlı başladım ama bir duruldum, buna da bozulmuyorum desem yalan olur.. Sahi böyle okumayı bıraktığınız zamanlarda tekrar okumak için nasıl yollar izliyorsunuz, bu ara denemeye çok ihtiyacım var.

    Bende ki en özet durum bu, sizlerde ne var ne yok?

15 yorum:

  1. Gezi planı benim en depresif anlarda kendimi mutlu etmek için yaptığım bir şey :)

    Kitap okumaktan sıkılınca bırakıyorum hiç zorlamadan. Sonra bir gün merak ettiğim bir kitap elime geçip de bir de sevdiysem hop yeniden başlıyorum okuma serisine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığımı biliyordum :)

      Bende şu ara bıraktım bakalım tekrar ne zaman hevesleneceğim :)

      Sil
  2. Bu süreç umduğundan ve beklediğinden de güzel fırsatlar getirsin karşına ... Ve en iyilerini değerlendirip faydalanabil ...
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  3. Ben tekrar okuyabilmek için ince kitaplar seçiyorum, iyi oluyor. Mesela bugün Ayfer Tunç-Aziz Bey Hadisesi'ni okuyacağım. Okumadıysan Seray Şahiner'den Antabus olabilir. Stefan Zweig'den olabilir, çoğu kitabı ince :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antabus'u çok duydum en kısa zamanda kitap siparişime ekleyeceğim, öneriler için teşekkür ederim canım :)

      Sil
  4. bende durumlar bunalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoff... En kısa zamanda toparlanalım o zaman, bir şeyler yapmak lazım :)

      Sil
    2. evet durum vahim yoksa benim tarafta ....

      Sil
  5. Okumaya ara verdikten sonra başlamak gerçekten zor. Ben kolay ve eğlenceli bir kitapla geri dönüş yapmaya çalışıyorum. Sizede tsvsiye ederim işe yarıyor. Birde oruç tutuyorsanız sahurda tıka basa doldurun mideyi, yoksa akşam olmuyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah tüm tutanlara kolaylık versin, bu havalarda ve upuzun saatler de gerçekten çok zor.. Ben de kısa kitaplara yöneldim şu ara bakalım, umarım işe yarar :)

      Sil
  6. Birşeyi çok istersen olurmuş. O hobin epey de mantıklı ;) Sen çok gezeceksin demedi deme :)
    Havalar da sıcakladı ya , artık kitap okumak zorlaşıyor pembe vosvoscum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy umarım!! Her not ettiğim yere tek tek tik atmayı çok istiyorum :)

      Gerçekten sıcak hava mayıştırıyor insanı, tv karşısında oturmaktan kendimi alamıyordum bir kaç gündür tv açmıyorum daha bir rahatım :)

      Sil
  7. adaş blog olmamız ilkin dikkatimi çekti ve bloğunu takibe aldım bende bloğuma bekliyorum :) okumayı bıraktığımda zor geliyor tekrar okumak ama o anı kolluyorum işte :)

    YanıtlaSil