24 Temmuz 2014 Perşembe

Hakan Günday - Piç

     

     Hakan Gündayla tanıştığım ilk kitap; Piç. Birçoklarına göre yanlış bir tercih yapmışım. kitabı okuduktan sonra açıkçası bende öyle düşündüm.. Kötü müydü hayır, ama ben o kadar büyük beklentilerle okudum ki ister istemez hayal kırıklığı yarattı diyebilirim..
    Cenk, Afgan, Hakan ve Barbaros... 4 tane bir baltaya sap olamamış, hayatı tabiri caiz ise dünya bir yerime minare bir yerime kıvamında yaşayıp boşvermişliğin dibine vurmuş bence 4 serseri.. Ailelerinin, arkadaşlarının, aşklarının uğraşmaktan; uzlaşmaya çalışmaktan bıktıkları adamlar.. İçelim, gezelim, sevişelim kafasından çıkamamış; kendi karakterleri diye tabir ettikleri hayat tarzlarından ödün vermemek için tüm sevdikleri tarafından aforoz edilmiş, 5 kuruşsuz kalmış bu adamlar geçimini sahip oldukları özel eşyalarını satarak sağlıyor ya da bir yerlere sığınıyorlar. Tahmin ettiğiniz gibi karakterlerin durumu da yerinde, zirveyi yaşamış dibe vurmaya çabalıyorlar.. Piçler abi, net. Hikaye de güzel cümleler, vurucu dialoglar vardı ancak sanırım karakterlerin karaktersizliğine olan sinirimden pek odaklanamadım :) 
     Piç'i okudunuz mu,  sizce bundan sonraki Hakan Günday kitabım ne olmalı? Sizi en etkileyen romanı hangisiydi? Fikirleriniz doğrultusunda ikinci kitabımı seçeceğim.. Önerilerinizi bekliyorum. 

9 yorum:

  1. işin piçi olmuşlar :D desene gözüm vardı almayayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha :D tam da öyle.. Nacizane benim görüşlerim, belki sizin çok hoşunuza gider, ortalamaya yakın yorumumla engel teşkil etmek istemem :)

      Sil
  2. Benim okuduğum İlk Hakan Günday kitabı Kinyas ve Kayra idi. Orada da kendini mahvetmeye çalışan iki gerizekalı tip vardı. Sevemedim bir türlü, bu yazar bana göre değil dedim. Ama bir şans daha verip Azil'i okudum ve o kitabı zekice buldum, beğendim. Azil'i tavsiye edebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azil'i de çok duydum, bir şans daha vereceğim aynı duyguları hissedersem zorlamanın anlamı yok senin dediğin gibi bana göre değil deyip geçmek lazım :)

      Sil
  3. ben hakan gündayın birçok kitabını okudum,piç'i de sevmiştim aslında...tüm kitapları böyle sert ve umarsız karakterlerle dolu olduğu için,olay tasvirlerini ve diyaloglarını sevdiysen hepsini okuyabilirsin ama anlatım tarzını sevmediysen okuma,hepsi birbirine benziyor.hepsinde birbirinden farklı psikopat tipler var :) seç beğen oku derim ben

    YanıtlaSil
  4. he unutmadan Az ın içindeki karakter oguz atay hayranı,belki ilgini çeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Az'ı da çok övüyorlar, yanlış kitaptan başladım heralde ben :) Bir kez daha şans verip o şekilde karar vermem lazım sanırım..

      Sil