19 Ağustos 2014 Salı

Tüy Dökülmesine Furminatörlü Çözüm

     
 
     Minik dostlarımız çok tatlı, çok afacanlar ama bir de şu tüy dökmeleri olmasa dediğinizi duyar gibiyim. Özellikle mevsim geçişlerinde minik dostlarımız da uyum sağlamak adına tüy değiştirmeye başlıyorlar ve bu durumda da çok fazla tüyleri dökülüyor. Özellikle koyu renk mobilyalarınız ve benim gibi beyaz tüylü bir kediniz varsa durum tam bir kabus :) 

     Sık dişli bir tarak kullanmamıza karşın tüy dökmesini azaltmaya yetmemişti. Mia Ankara kedisi olduğu için çokta fazla tüylü sayılmaz ancak öbek öbek tüyleri görünce artık  tüylerini kırptırmaya karar vermiştim ki bir arkadaşım "Furminatör" tarağı önerdi. Aşağıda ki videoyu izleyince de ufak çaplı bir şok yaşadım desem yeridir. 



   Daha kısa versiyonlarını da bulabilirsiniz. Başta abartılı olduğunu ve Mia'nın canını yakacağını, tüyleri kopardığını düşünsem de hiçte öyle olmadı. Bastırmadan normal bir şekilde tarıyorum ve ilk taramam da abartısız bir poşet tüy topladım. ikinci gün biraz daha azı üçüngü gün onun azı derken şuan tüy dökmemiz daha az ve tabi ki ilk günkü kadar tüy toplamıyor tarağımız. Mia'da taranırken pek bir mutlu şekilden şekile girip mırmırlıyor. Bazı zamanlarda da yeni tarağıyla kendisi taranmak için ayaklarımda dolanıyor. (mama yerken taranmaya bayılıyor nedense.. İstemeden şartlandırdık mı naptık anlamadım.) Köpekler için olan boyutları da var, sadece kediler için düşünmeyin. (köpekte çıkacak tüyü düşünemiyorum.) Ben Gittigidiyor'dan aldım ancak sonra bir kaç sitede daha uygun fiyata da gördüm. (20-14 tl arasında)

   Umarım benim gibi tüy dökümünden rahatsız hayvan dostlarına yardımcı olur? Sizin kullandığınız ve bu şekilde memnun kaldığınız ürünler varsa ben de küçük kızım için öğrenmek isterim.     

10 yorum:

  1. Böylece ölü tüyler gidip cilt hava alıyor.Faydalı bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet minik dostumuz da fazlasıyla rahatlıyor :)

      Sil
  2. ama nasılda güzel appplası :))
    bizimde kuş var onun da tüyleri dökülüyor hele bir de kafeste çırpındı mı eyvaaah her yer tüy ama olsun o benim bitanem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz :)
      evet insan kızsa da kıyamıyor insan, sizin kuşunuz da çok tatlı :)

      Sil
  3. Ben de aldım ama bizim cadı kendini taratmıyor :( Eşek sıpası illa dökecek tüyleri her yere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde tarama alışkanlığını yemek yerken edindik, yemek yerken tarayınca ses çıkarmıyordu şimdide şartlandı sanırım taramaya başlayınca hemen kendi gidiyor mama kabının yanına belki sizde de işe yarar..

      Sil
  4. Biz de benzer taraklar kullanıyoruz , çok memnunuz.
    http://mehtapvekitap.blogspot.com/2012/07/bizim-canavarlarn-selam-ve-bir.html

    YanıtlaSil
  5. oy maşallah mia'ya, çok şeker bembeyaz lokum gibi:) bu icat iyiymiş, ama benimki zaten kısa tüylü tabii yine de tüy döküyor dökmez mi?:)))ah ah...bir tüyleri, bir patilerden ta salona gelen kum taneleri, bir de aman pirelenirse korkusu olmasa ...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o patilerle kum tasima olayini cozsek cok guzel olacak :)

      Sil