12 Eylül 2014 Cuma

The Knick - Yeni Dizi


     8 ağustosta Cinemax kanalında yayınlanmaya başlayan    The Knick 4 bölümü geride bıraktı. İlginç konusu ile gerçekten etkileyici ve izlenilesi bir dizi. 





       1900'lerin Amerikasında Knickerbocker adlı hastenede çalışan ekibi ve genel olarak yaptıkları ameliyatları içeren bir dizi. Seyirciye de "Ameliyat eskiden bir bilim değildi." sloganı ile sunuluyor. Daha ilk bölümden bu sloganı doğruladığını da söyleyebilirim. Bununla birlikte sadece medikal olayları içermiyor. Dizi içerisinde dönemin ekonomik, politik koşullarını da bulabilirsiniz. Din ve bilim arasındaki çatışma, ırkçılığın yaygınlaşması ve siyahilere karşı tutum, kadın erkek eşitsizliği dönemin Amerikası koşullarında fazlasıyla işlenmiş ki bu yönüyle de izlenebilirliğini arttırıyor. 



         Dr. John W. Thackery hastanenin genel cerrahi şefinin ani ölümünün ardından yerine göreve getirilir ancak meslek hayatında başarılı olsa da uyuşturucu bağımlısı olmasından dolayı kendi içinde sorunlar yaşamaktadır. Dr. Thackery genel cerrahi şefliğine atananınca kendisine yardımcı olması için akademik ve mesleki hayatında bir hayli başarılı olan Dr. Algernon Edwards'ı hiç istemeden de olsa işe almak zorunda kalır. Irkçılığın giderek yayıldığı bir dönem de siyahi bir asistan çalıştırmak kendisini bir fazlasıyla rahatsız eder.




         Medikal ve dönem filmleri, dizileri sevenler daha ilk bölümden müdavimi olacağı türden bir dizi. Fazlasıyla kan göreceğinizi ve ameliyat sahnelerinde istemeden de olsa gerilebileceğinizi söylemeliyim, şimdiden hazırlıklı olun.
    

4 yorum:

  1. mmmmm tam bana göre gibi geliyor :) nete düştüyse kesin izlerim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben severim böyle dizileri , iyi ki yazmışsın gerçekten.
    Hafta sonu için notumu alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende daha ilk bölümden müdavimi oldum diyebilirim, umarım seversiniz sizde :)

      Sil