10 Kasım 2014 Pazartesi

Pek Güzel Coverlar

    Şarkıları genelde ilk haliyle, ilk sesle tanır biliriz. Kulağımızda da o haliyle kalır. Zaman zaman bazı şarkıcılar eski şarkıları yeniden yorumlayıp "cover"lasa da genel olarak ilk hali daha çok hoşumuza gider. Ancak kimi şarkılar var ki coverları orjinallerinden çok daha iyi olabiliyor. 



MFÖ'nün en sevdiğim şarkılarından olan "Sakın Gelme" pek bir güzel olmuş Ayrıca Ajda Pekkan'dan duymaya alışkın olduğumuz "Düşünme Hiç" parçasını da dinleyin. 


Aşık Veysel'in bu güzel eserini eminim bir çok kişiden duymuşunuzdur, bir kere de Luxus'tan dinleyin derim. Olymposta iken canlı performanslarını izleme fırsatı yakaladığım ve bayıldığım bu grubu şehrinize gelirse kaçırmayın derim. (Kadıköy sahne de pek sık çıkıyorlarmış diye duymuştum.)



Maroon 5'tan dinleyip sevdiğimiz "Moves like jagger" Tyler Ward yorumu da enfes. Ben hangisini daha çok sevdiğime bir türlü karar veremiyorum. (Diğer coverlarını da muhakkak dinleyin derim.)


Geçtiğimiz günler de 24. Akbank Caz Festivali kapsamında sahne alan Jamie Cullum'u dinleyebilenlerdenseniz kesinlikle çok şanslısınız!! İzmir de olduğum ve gidemediğim için kahrolduğum isimlerden birisi... Daha önce hiç dinlemediyseniz de sevebileceğinizi düşünüyorum, Rihanna'dan duyduğumuz bir şarkıyı ne kadarda güzel yorumlamış. 

Sizin sevdiğiniz coverlar  hangileri? Şunu da dinle bayılacalsın dediğiniz ne varsa çekinmeyin yazın efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder