12 Kasım 2014 Çarşamba

Tahta Kasalardan Yapılabilecekler

          Büyük pazarların bitiminde hepimiz yerlerde dağılmış, atılmış, bırakılmış kasalar görürüz. İşlevleri bitince kalıverirler orada. Şu ara coşan dekorasyon merakımla az maliyetle neler yapabilirim diye düşünürken bu manzaranın çağrışımı sonucunda bir kaç fikir buldum.

     Zımparaladıktan sonra boya, vernik... Orta sehpamız hazır bile.. Doğal dokusuyla da çok hoş duran kasaları sadece vernikleyerekte kullanabilirsiniz. Altına sabitleyeceğiniz minik tekerlerle çok daha kullanışlı bir ürün elde edebilirsiniz.



*görseller alıntıdır.

Yeni evimde kitaplığım var ama DVD'lerimi yerleştirebileceğim raflar düşünüyordum,  kitaplığımda kitaplarımdan yer kalmıyordu şimdi bu raflar kurtarıcım olacak. Sizlerde bu tarz ürünleri değerlendirebilir, daha kullanışlı hale getirerek maliyeti düşük, el emeği göz nuru ürünler elde edebilirsiniz.


7 yorum:

  1. Şu orta sehpa şahane bişeymiş gerçekten....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapımı kolay ve oldukça şık duruyor, denemek lazım :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. bende orta sehpayi cok begendim, deneyecegim projeler arasinda..

      Sil
  3. Kitaplık yapmayı denemistim ama kasalarım fazla kirliydi, alırken zımparalayınca çıkar diye düşünmüştüm ancak zımpara ile çıkaramadım. En iyisi boyamak dedim ve 2 farklı renkte 450 ml sprey boya aldım. Boyalar lekeleri çıkarmaya yetmediği gibi zehirlenme tehlikesi yaşadım :) Kısacası diyeceğim yapacak arkadaşlar kasaların temiz olmasına dikkat etsin ve sprey boya yerine ahşap boyası kullansınlar. Paylaşım için teşekkür eder, bol hobili günler dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uyari icin cok tesekkur ederm benm elimdekilerde kirli, koyu renk kapatir belki diye dusunmustum ama temiz kasa bulmak cok daha saglikli olacak sanirim :)

      Sil
    2. Rica ederim, Ahşap boyası ile iki kat uygulamanız halinde koyu renkler belki kapatabilir, ben hem açık renk hemde sprey boya kullandığım için kapatmadı, yinede temiz kasa bulmak dediğiniz gibi daha sağlıklı olacaktır. :)

      Sil