4 Aralık 2014 Perşembe

Tezer Özlü - Yaşamın Ucuna Yolculuk

     

     Bu yıl benim için tam bir Tezer Özlü yılı oldu desem yeridir, ama itiraf etmem gerekirse okuduklarım içerisinde beni en çok bu kitabı etkiledi. Ne güzel bir yürek, ne kadar cesur bir kadın Tezer Özlü! içinden geldiği gibi özgür, umursamaz... Ancak bir o kadar da bedel ödemiş bir kadın.. Yaşamın Ucuna Yolculuk'u Almanca yazmış Özlü, sonradan Türkçe'ye çevrilmiş.  Cesare Pavese'nin intiharı ardından çıktığı yolculuğunda hem kendini hem de Pavese'yi yeniden tanıyor Özlü. Samimi, sıcak ve bir o kadar da etkileyici... Çarpıcı, açık ve net. Söylemek istediği ne varsa, ne düşünüyorsa bu kitabın satırlarına gizlemiş... 
    İlk defa Tezer Özlü'nün bir kitabını okuyacaksanız nacizane tavsiyem; Çocukluğumun Soğuk Geceleri'nden başlayıp ardından bu kitabını okuyun.

5 yorum:

  1. ben de geçen gün çocukluğumun soğuk geceleri adlı kitabını bitirdim. melankolik bir dokunuşu da olsa insana, seviyorum bu kadını :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz sarsan bir yanı var gerçekten, çok uçlarda yaşamış ortası yok..
      Sevgiler :)

      Sil
  2. Gerçekten etkileyici.. Tezer Özlüye bende giriş yapmıştım sıcak bir anlatımı var ciden. Eski Bahçe Eski sevgiye başlıyorum bu akşam haydi bakalım ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönemin koşullarında bu kadar cesur ve açık yazabilmesi, onca olana bitene karşın düşse de kalka bilmesi beni çok etikledi... Eski Bahçe Eski sevgi'yi de sevmiştim ben; umarım sizde beğenirsiniz.

      Sil
  3. ahh derin bir iç çekesim geldi..

    YanıtlaSil