31 Mart 2015 Salı

Alaçatı #otfestivali


     Alaçatı ot festivalinin 6.sı "ebegümeci" teması ile bu yıl 23-29 mart tarihleri arasında gerçekleşti. Alaçatı aşığı olarak tabi ki bu etkinliği kaçırmadım. Hafta içi yoğunluğumdan fırsat bulamayıp ancak pazar günü katılabildim bu şölene... Keşke kalabilme fırsatım olsaydı! Her yerde ege yemeklerinin hakim olduğu festivalde genelde etçil olan ben, yemekler karşısında kendimi kaybettim diyebilirim. Öncelikle daha önce hiç tatmadığım lezzetlerle buluşmam, yeni tarifler öğrenmem, bitkilerin atıl gibi görünen kısımlarıyla ne kadar lezzetli şeyler yaratılabildiğini görebilmem açısından oldukça hoş oldu. Bir daha ki sene gerçekleşecek olan festivalde yolunuz düşerse şiddetle gitmenizi öneririm. 





    Festivalin amacı Ege'de yetişen yüzlerce ot ve bunlardan yapılan yemekleri tanıtmak. Doğada o kadar derde derman güzellikler var ki kıymetini bilemiyoruz. Belki de ilaçlarla iyileşmeye çalışmaktansa her şeyin doğalına dönmek en iyisi.. Eskiler hep söyler, bilirsiniz "yoktu bunca hastalık, kaynatırdık bir karışım geçerdi." Alın işte size denemek için fırsat! Benim bu bağlamda Karabaş otu favorim oldu :) Yıllardır sigarayı bırakmak isteyen ama bırakmak için en ufak bir çaba göstermeyen ben bu otun çayıyla bırakmaya çalışmaya karar verdim. Ciddi anlamda uygulayıp bırakabilirsem sonuçları paylaşacağım... Ayrıca yağı egzamaya da iyi geliyormuş, ilaç kullanmama karşı ara ara canlanan egzamama faydalı olur mu, denemek lazım. Gerçi bu koca karı ilaçlarının da sonu yok, düzeleceğim derken de tansiyonları oynatmamak lazım... :) Alışveriş konusunda dikkatli olmakta yarar olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim zira bir ot herhangi bir stantta 5 lirayken diğerinde 2 lira olabiliyor... Yemekler ise genel olarak porsiyonu 5-10 TL şeklindeydi. Ancak en büyük ilgili "otlu döner" gördü diyebilirim. Önündeki kuyruk görülmeye değerdi.







     Festivalin bir güzel yanı da "sezon fiyatları" gelmeden mağazalardan alışveriş yapabilmek oldu. Alaçatı'yı sevmemde ki en büyük etkenlerden biri olan birbirinden güzel antikacıları... Normalde piyasa fiyatının oldukça üstünde rakamlarla satış yapan bu dükkanlar, yeni açılmalarından olsa gerek oldukça makul seviyelerde fiyatlara sahipti. Bizde bu tatliş daktiloyu almadan edemedik. Sevdicekin yıl dönümü hediyesi, pek sevindirdi... Ruhu olan her şeye bayılıyorum! Buna "Pop Alaçatı"da rastladık, yolunuz düşerse muhakkak uğrayın, bu kadar şeyi nasıl topladıklarına gerçekten şaşırıyorum. Gerçek bir emeğin biraz da servetin göstergesi sanırım bu dükkan :)  






3 yorum:

  1. Alacati ot festivali hep merak ettigim ve gitmek istedigim bir yerdir. Fotograflarla gosterip anlattiginiz icin cok tesekkurler :) Kismet olur bir gun ziyaret ederim insallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir daha ki sene gidebilme fırsatınız olur, beğenmenize çok sevindim :)
      sevgiler...

      Sil
  2. Harika bir etkinlik. İzmirli olarak orada olmak isterdim.

    YanıtlaSil