15 Mayıs 2015 Cuma

İzmir Plakçısı -Kızlarağası Hanı

      İzmir ne yazık ki antika, plak, pikap vs. konusunda İstanbul kadar gelişmiş değil. Ancak zaman zaman güzel yerler açılmıyor da değil, geçenler de keşfettiğim İzmir Plakçısı bunlardan birisi. Böyle güzel yerlere sahip çıkalım, daha da çoğalsınlar. 



      Öncelikle plak adına en büyük sıkıntım, arşivlerin düzgün yerleştirilmemiş olması... Gerçekten aranılan plak bulunamıyor ya da o hengame de gözden kaçabiliyor. Gerçekten iyi arşivi olduğunu düşündüğüm yerlerin en büyük sıkıntısı da bu bence... Bir de çoğu yer online satışla daha rahat çalıştığı için çok uğraşmayabiliyor. Burayı beğenmemdeki en büyük etken arşivinin kategorilere ayrılmış olması ve alfabetik sırada olmasıydı ki aradıklarımı pat pat buldum. Oluşturdukları listeden de plakları aramadan hızlıca kafanızdakini bulup alıp gidebiliyorsunuz ki bence bu da diğer avantaj. Bütün LP'ler ekstra koruma kılıfındaydı bunu da belirtmek isterim. Ayrıca 45'likler orjinalkabıyla duranlar ve durmayanlar şeklinde ikiye ayrılmış ve aynı özenle sıralanmış ki bence çoğu yerde ki en büyük sıkıntı 45'liklere bu özenin gösterilmemesiydi! Orjinal kılıfıyla duran 45'liklerinde ekstra kılıfla muhafaza edildiğini belirtmek isterim. Bu zamana kadar resmen binlerce 45'liğe tek tek bakmamak için kim bilir ne güzellikler kaçırıyordum! Şimdi sıraya göre aradım, buldum, aldım! İzmir Plak camiası duyun sesimi, üşeniyoruz hepsine bakmaya :))



       Şimdilik kredi kartı geçmiyor ki benim gibi fazla keş bulundurmayanlar için sıkıntı yaratan bir durum kalbim bir sürü şeyde kaldı... Fiyat konusuna gelince genel olarak bütün LP'ler piyasa fiyatı civarındaydı ancak fırsat köşesi de hiç fena değildi. Kafanız da fiyat belirlediğiniz bir plağı rahatça alabilirsiniz diye düşünüyorum.



        Velhasıl kelam Kemeraltına yolunuz düştüyse hele bir de Kızlarağası'na yakınsanız hemen merdivenlere koşun ve üst katı talan edin ee gitmişken de buraya uğrayın..Gözüme kestirdiklerim ve hazırlıksız yakalandıklarım için yine gideceğim :) 

16 yorum:

  1. plakçalarımız yok ki olsa da evde onu koyacak yer yok, ama dinlemesi eminim ki çok güzeldir, plaktan çıkan ses daha güzel oluyor diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir ses sistemi ve pikapla gerçekten dinlenen müzik daha bir keyifli hale geliyor, düşünüyorsanız en kısa zamanda edinebilmenizi tavsiye ederim :))

      Sil
  2. Hala böyle nostaljik yerlerin olması çok güzel. Resimler beni eskilere götürdü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu tarz yerlerde gezmek zaman tünelinde yolculuk gibi, oldukça hoş. Umarım daha da çok artar! :)

      Sil
  3. İzmir'e ay sonunda gidicem ve buraya mutlaka bakıcam. Arşive yenileri gerek ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle uğrayın, oldukça güzel bir yer olmuş :)

      Sil
  4. Nostalji yaşadık biraz bu yazıyla..:) Ama şimdi böyle şeyler pek bilinmiyor..Bizden sonraki nesil zaten tamamen uzaklaşacak bu duygudan... İnternetteki rahat dolaşım, daha ön planda maalesef... Ama ben kasetlerimi özellikle nasıl sevip sakladığımı hatırladım şimdi..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her şeyin sanal hale gelmesi gerçekten büyük sıkıntı, üstelik tembelleştiriyor da.. Gidip görmenin, gezmenin, elle tutmanın, biriktirmenin, hissetmenin yerini tutamaz ki...

      Sil
  5. Ne kadar güzel, sen de benim gibi koleksiyon yapıyorsun demek ♥ :)
    Ben de genelde internetten alıyorum. Eskiden İstanbul'dayken daha çok imkan vardı tabii, şimdi yine gittikçe alıyorum ama internette de genelde buluyorum aradığım plakları.
    Keşke Bursa'da da böyle güzel, eski kokulu sahaflar olsa. Dokunarak, koklayarak alsak. Sanırım ben açıcam bu gidişle :)

    Balköpüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çoğu zaman online alışverişi tercih ediyorum ama bu tarz mekanları da gezmek ayrı bir keyif :)
      Benim de ailem Bursa'da dolayısıyla da bir ayağım Bursa'da :) Gerçekten böyle bir yere ihtiyaç var zira Bursa'dayken gezip görebileceğim, alıveriş yapabileceğim hiçbir yer yok keşke açsanız! İlk müşterilerinizden biri olurum zevkle :))

      Sil
  6. harika bir yermiş. İzmirde olsam ziyaret etmek isterdim.

    YanıtlaSil
  7. Plakları görünce tayfun abi aklıma geldi. Akşama kadar plak çalmaktan sıkılmayan tek adamdı. Hey gidi günler...

    http://tekneden.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. sıkılınılır mı hiç, ben sürekli çalmaya pek kıyamıyorum ama :)

    YanıtlaSil
  9. Üstünden zaman geçmesine rağmen tekrar teşekkür ediyorum bu güzel yazınız için, tesadüfen denk gelmiştim yıllar önce ve alıp siteme eklemiştim :) Dükkanın sahibiyim bu arada ben, bizzat tanıştık mı inanın hatırlamıyorum, artık kredi kartı imkanı da var bu arada aklınızda bulunsun her zaman beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begüm Hanım ben teşekkür ederim yorumunuz için, bir süredir İzmir'de değilim ancak geldiğimde muhakkkak yanınıza uğrayacağım hem de bu sefer tanışma fırsatımız da olur :) Sevgiler.

      Sil