29 Ağustos 2015 Cumartesi

Zamanın Nasıl Geçtiğini Anlamadığımız Aktiviteler



   Uzun süreli yan gel yatlar insanı tembelleştiriyor arkadaşım çok net! Napıyor bu adam/kadın evde diyoruz ya, ben o sırrı çözdüm!

    Internet namı değer sosyal medya, tam bir kaos.. Evlenen, nişanlanan, mezun olan, doğuran.. diye uzayan mutluluk silsilelerini beğenmekten kör oluyor, geçen saatleri anlamıyorsunuz. Hunharca fotoğraf paylaşıyorlar ve bize de bilinçsizce tıklamak düşüyor! 

   Birilerini stalklamak! Bu "birileri"nin kim olduğunu tabi ki biliyoruz!! Manyaklarca 7 göbek akrabasına kadar inceleyip bakmak diye bir gerçek var? 2013 martta nerde olduğunu öğrenmek falan çok önemli.. Hele bir de şüphelenme durumları varsa uffuu... 3 gün 3 gece balataları sıyırana kadar bakılır! 

    Dur bir youtube'tan saç modeli bakayım, makyaj bakayım dediyseniz yandınız! İzledikçe izliyor, yeri geliyor gözlerinizi oymak istiyorsunuz ama kendinizi alıkoyamıyorsunuz!! Kendi adıma özgüvenlerine hayran olduğum makyajdan anlamayan  ancak makyaj yaptığını zanneden ve bir sürü takipçisi olan youtuberları taktir ediyorum. Tabi şok ifadelerim ve kinayeli sözlerimle :) Bir de oda turuyla başlayıp yaşına başına bakmadan makyaj videosu çeken 10-14 yaş arası minnoş kızlarımız.. Neyse efendim müzik dinlemediğiniz, film izlemediğiniz müddetçe ı ıhh uğramayınız :)

    Onedio testleri, yok yea ben hiç bakmadım, çözmedim deme çarpılırsın :) Bir başladı mı insan kendini tutamıyor, çözdükçe çözüyor... Sonucu beğenmiyor, yine çözüyor.. Çözüyor yani..

    Şu işi yapmadan önce ben "bir bölüm" dizi izleyeyim. O bir bölüm oluyor 5 bölüm! Hele ki işsiz ve boşluktaysan 24 saatini sezonu bitirmeye adayabiliyorsun! Hızlı tüketim de zirve, aman diyeyim!

    Alışveriş yapmaya üşendin ama bir şey de alasın var. Mesela kış gelmek üzere çizme mi baksak? Bakma, o alışveriş siteleri tam bir kaos.. Gereksiz şeylere dolabında yer açmaya çalışacak olmanın verdiği sıkıntı yetmiyormuş gibi, insan kredi kartıyla ödemenin rahatlığından olsa gerek ay sonu ekstresinde gerçeklerle yüzleşip; çöken bütçenin ardından ağıtlar yakacak hale gelebiliyor. Bir de bilgisayar başında geçirilen günler falan var off ki ne off..

     Blog okumak çok keyifli evet kabul. Yeni fikirler ediniyor, yeni insanlar tanıyorsun.. Ama kabul etmeliyim ki bazen çokça dalabiliyorum.. O da varmış bu da varmış diye dallanıp budaklanmak bazen gereksiz vakit kaybına neden olabiliyor. Biraz planlı programlı mı olmalı acaba?

     Sana kek yaptım sendromu! Böyle bir durum var, başlangıçta pek hoş olan bu durum bıktırana kadar sürmeden bitmez. Hanım kızımız pek beğenilen bir yemek koyar ortaya.. Hani tadı falan da güzeldir hani.. İşte o dakikadan sonra her gün aynısı, benzeri, değişiği.. Bıkana kadar pişer de pişer!

    Online oyunlar, ahh o oyunlar... Ne yuvaları yıktı, ne çocuklar sınıfta kaldı! Pek çözemediğim bir dünya olmasına karşın ciddi bir kitlesi olduğu kesin. Bilgisayarlara lol oynuyorum ben diye yapışan tanıdığınız kesin vardır...

    Tembelken de vakit geçiyor yani, hiç anlamadan üstelik.. Zaman önemli, geç olmadan değerlendirmeli diyenlerdenseniz siz de; tam da şuan silkelenme vakti. Hiç görülmeyen yerler, duyulmayan sesler varken vakit öldüren bu tuzaklara kanmamalı; tutsak olmamalı...
    
    
  

7 yorum:

  1. Sonu yok valla... Arada fişleri çekip kaçıcan buralardan :)

    YanıtlaSil
  2. Yaz bitmeden, yeşillikler mavilikler bizi beklerken evde tüm günümüzü nefessiz geçirmek ne acı bir şey.
    Üstelik o görülmeyen yerler duyulmayan sesler peşinde koşmaya çalışırken ben, yanıma eşlik edebilecek hiç kimseyi bulamayışıma çok üzülüyorum. Kime teklif etsem evde internet başında zaman geçirmek istediğini söylemeleri ise daha üzücü..
    Çok güzeldi bu yazı, teşekkür ederim, kapılmamak kendimize gelmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zaman zaman bende yaşıyorum bu sorunu hatta bu sebepten çok gezene, yerinde durmayana çıktı adım ama varsın çıksın :) Kimseye bir şey söylemiyorum, alıyorum mp3'ümü, kitabımı, fotoğraf makinemi geziyorum.. Nefes alıyorum, en güzeli...
      Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim, sevgiler..

      Sil
  3. Ben de şu an vakit öldürmek için senin blogunu okuma ve Facebook'tan oyun oynama yöntemlerini kullanıyorum. Bugün de keyif yapayım yarın daha planlı olurum. Yani inşallah :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, ne de güzel ettiniz :) Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim, daha sık gelin :)
      Ahh o planlar.. Her gün yenisini kuruyor, sabahına varmadan unutuyorum. Bütün planlarınız yolunda gitsin :)

      Sil
  4. Hahaha tespitler şahane :) :)

    YanıtlaSil