12 Eylül 2015 Cumartesi

Unutulmayan Film Müzikleri

     Hepimizin aklında yer eden, 10 defa izlesem yine izlerim diyebileceği filmler vardır. Filmler kadar soundtrackler de akılda kalıcı.. Filmin etkisi geçse de müziğin bıraktığı his aylarca, yıllarca sürebiliyor.. Öyle ki insan dinlemelere doyamıyor. Benim film müzikleri denildiğinde ilk aklıma gelenler bunlar, ya sizin ki ?

Çingeneler Zamanı 
 
Requiem For A Dream

Seven Samurai

Last Tango in Paris

The 400 Blows

Life is Beautiful

Kill Bill

7 yorum:

  1. Kill Bill ve Life is beautiful un müziklerini bende beğeniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kill Bill gerçekten efsane, filmden önce müziğini hatırlıyor insan :)

      Sil
  2. En güzel soundtrack'ler derlenmiş, oh... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh.. aynı fikirde olmamıza sevindim :)

      Sil
  3. nefis bi şey hazırlamışsın ama yaaa vallaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Benim için Kill Bill efsane bir filmdir ve bütün müzikleri çok güzeldir. Ben de ilerleyen zamanlarda Kill Bill müzikleri için bir yazı yazmayı düşünüyordum. Güzel tesadüf oldu :-)

    Bir Rüya İçin Ağıt ve Ederlezi müzikleri de her dinlediğimde tüylerimi diken diken eden hatta açıkçası moralimi bozan müzikler. Bu da onların başarılı olduğunu gösteriyor.

    Bu tarz en iyi film müzikleri listelerinde hep Yedi Samuray filminin müziğini de görüyorum. Belki de filmini izlemediğimden müziğinden o kadar etkilenmiyorum. en kısa zamanda filmi izleyeceğim. Bakalım müziğine bakış açım değişecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün bunların içinde açıkçası beni en çok etkileyen de Ederlezi... Sanırım filme olan beğenim, Goran Bregovic'in notalarıyla birleşince.. film müziği denildiğinde ilk aklıma gelen oluveriyor!
      Kesinlikle, müziklerin filmin sahneleriyle de etkisi var! Mesela geçenlerde izlediğim Gece filminin sonunda çalan şarkıyı normalde duysam umursamaz, bu ne ya diye kapatırdım.. Ama şimdi ne zaman duysam o sahne ve o sözlerin, notaların etkisi geliyor aklıma..

      Sil