9 Ekim 2015 Cuma

Bana Mastika'yı Çalsana


     Ekim ayının en güzel tarafı, devlet tiyatrolarının perde açması. Sizde şehriniz de hangi oyunlar var öğrenmek ve bilet almak için buradan yararlanabilirsiniz. Bursa'da ise şu sıralar Bana Mastika'yı Çalsana'yı izleyebilirsiniz.

      Oyun İzmir'de İkiçeşmelik'te geçiyor. İzmir'e yolunuz düştüyse ya da biraz hakimseniz, İkiçeşmelik'i o bayırı duymuş, görmüşsünüzdür. Sıra sıra spot eşya satan mağazalarıyla öğrencilerin, özellikle ilk öğrencilik yıllarında uğrak yeridir. Arka sokakları ise tam bir curcuna...


     Tam da böyle bir ortamda küçük bir kız çocuğu, Yeşim'in hikayesine; dostlarına, komşularına, yaşamına tanık oluyorsunuz. Kavgalarıyla, aşklarıyla, davalarıyla sıcacık bir hikaye.. Mahalle bir çok kökenden, kültürden insanla dolu. Sosyo-ekonomik koşullardan dolayı bir arada yaşamaya çalışan insanlar ve onların hikayesi.. Tüm yan karakterlerin hikayesine eleştirel bir bakış açısıyla değinilmiş. Bu açıdan oldukça etkileyici ve keyifli bulduğumu söyleyebilirim. Klasik bir roman oyunundan çok daha öte..

     Eee tabi müzikte olmazsa olmazlardan.. Oyun boyunca eşlik eden müzisyenler de ayrı bir renk, keyif katmış hikayeye... Oyun 2 perdeden oluşuyor ve yaklaşık 3 saat sürüyor. Bir akşamınızı ayırın ve gidin izleyin, izlettirin.

     Fiyatlar tam 8 TL, indirimli ise 5 TL.. Oldukça uygun. Ancak yer bulmak biraz sıkıntı. Siz siz olun önceden biletlerinizi alın. Keyifli seyirler..

6 yorum:

  1. Tiyatro çok severim ya... Ama sinema ı-ıh... Çok bir gürültülü gergin bişey geliyo bana sinema :D
    Ama tiyatronun eşi benzeri olamaz ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinema da severim ama bende filmlerin çok çabuk nete ya da tv'ye düşmesinden dolayı, sinemaya gideceğim filmlerde seçici davranmaya başladım.. Tiyatro ise dediğiniz gibi ayrı bir keyif :)

      Sil
  2. Ben de duymuştum... Tiyatro çok bambaşka bir keyif... :)

    YanıtlaSil
  3. Ekimin ayını çok sevmemin sebebi tiyatro sezonunun açılmasıdır. Deli gibi her gün, tiyatro, opera, dans hepsini takip ediyorum. Bu konuda Ankara Devlet Tiyatrosunu tek geçerim. Her sezon hedefim bütün oyunları izlemek. Umarım bu sene gerçekleştireceğim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu sezon oyun kaçırmamayı hedefliyorum, umarım gerçekleştiririz :)

      Sil