11 Haziran 2016 Cumartesi

Nejat İşler - Gerçek Hesap Bu


    Her önüne gelende yazmasın diyenlerdenim aslında ama kitapçıda dolanırken elime aldığım bu kitap beni çekti.. Hadi Gümüşlük'e gidelim serzenişlerimizin sebebidir kendisi! :) Oldum olası oyuncu olarak fazlaca beğendiğim bu adam neler anlatmış diye bakmadan edemedim tabi bunda dergilere yazdığı yazıları da oldukça etkili... 

   Efenim Nejat İşler'de benimle hem fikir olacak ki kitabın daha ilk sayfalarında böyle bir düşüncesi olmadığını, dergilere keyif için yazdığını ancak yayın evi, menajeri ısrar edince  kazancın başkanlığını yaptığı Gümüşlük Spor'a bütün gitmesi koşuluyla böyle bir kitap kaleme alabileceğini söylüyor ve nitekim de yazıyor. Tabi bu aşamada eli kalem tutan herkesi de teşvik etmeye devam ediyor. 

   Ailesini, ünlü olma sürecini, eğitim hayatını ve eğitim hayatı sürerken kurduğu tezgahla birlikte iş hayatına atılışını hatıralarıyla birlikte anlatmış. Bu yüzden otobiyografiden ziyade hatıra kitabı gibi ilerliyor diyebilirim. Üslubu oldukça anlaşılır, konuşma dilinde bir kitap... Özellikle eğitim sürecinde ve "ünlü" olana kadar açtığı tezgahta sattığı kitaplarla geçimi sağlaması beni oldukça şaşırttı.. Sonrasında köyüm dediği Gümüşlük ile tanışması mülkiyetsizliğe inandığı halde buraya kendini ait hissediş süreci aktarıyor. Çok detaya girmiyor, merak eden varsa okusun diyorum.

   Elime almamla bitirmem bir oldu diyebilirim. Doğduğu günden bugüne bir takım başından geçen olayları sıkmadan, bunaltmadan bütün samimiyetiyle anlatmış Nejat İşler. Çok bir beklentiniz olmasın, 180 sayfalık bir solukta okunan keyifli bir kitap ama okunmasa da olur.

8 yorum:

  1. tabi isim nejat işler olunca:)

    YanıtlaSil
  2. merak ediyordum bu kitabı ama almayacağım sağolasın yorumun için :)

    YanıtlaSil
  3. Nejat İşler'i bir gün karşılaşmıştık çok sade çok sessiz birine benziyor yazma şekli de öyle sadelikten olsa gerek samimi bir etkisi var yazılarının hani ne yazsa okurum dedirten türden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, ne yapsa izleniyor; ne yazsa okunuyor.

      Sil