24 Ekim 2014 Cuma

Cinsel Şiddet Karşısında Sessiz Kalma

      Hollaback! Canımız Sokakta! 2005 yılında 7 kadın ve 1 erkek tarafından kurulmuş ve aldığı destekle küresel bazda her türlü tacize karşı koyma görevini üstlenmiş. Hikayeni paylaşabilir, yapabileceleklerin hakkında bilgi alabilirsin.

       Kahdem Kadınlara hukuki destek merkez derneğinden, hukuki anlamda yardım alabilir, sorularını paylaşabilirsin.

       Mor Çatı 'yla iletişim sağlayabilir ve sığınabilirsin. 

       Türkiye Ensest Atlası Ensest Türkiye'de bir tabu! Ancak var ve yaşanıyor..

       Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Temel amacı "Kadının kalkınması yoluyla toplumun maddi ve manevi kalkınması için çalışmak ve bu konuda yardımlaşma ve dayanımayı sağlamak" olan bu derneğe ulaşabilirsin.

      cinsel şiddete karşı kadın platformu Cinsel şiddete uğramış ve halihazırda mahkeme süreçleri devam eden bir grup kadın tarafından kurulmuş. "Her kadının bir şekilde maruz kaldığı, kadına yönelik şiddetin bir türü ve erkek egemen sistemin kadın bedeni üzerindeki baskı ve denetim araçlarından biri olan cinsel şiddetle mücadele etmek üzere" çalışmalarını sürdürüyorlar. Her konuda destek alabilirsin.

      Her ne yaşamışsan, ne olmuşsa sessiz kalmak zorunda değilsin, birileri yanında. Sessiz kalma. 

4 yorum:

  1. Ne kadar acı. Hem tacize uğruyorsun hem de kimbilir ne yapmıştır diyorlar ve bu yüzden kimseye anlatamıyorsun. Bu anlayışın değişeceğini umut ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu anlayışı değiştirmek birazda bizim elimizde, sustukça doğal bir şeymiş algısı oluşuyor... Gerçekten bu sapkın anlayışın değişmesi lazım!!

      Sil
  2. değindiğin konu oldukça önemli, teşekkürler...
    Kadınlar sessiz kalmayın !

    YanıtlaSil
  3. Hayati bir konuyu anlatmışsın. Birbirimize destek olursak ve de hukuki önlemler alındığı takdirde zorbaların hareket edemeyeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil