22 Ekim 2014 Çarşamba

İzmir Bit Pazarı

         Ne aramıştınız? Elektronik, antika, mobilya, müzik aletleri... Aklınıza ne geliyorsa... Pazar günleri İzmir'de Halkapınar stadyumunun karşısında kocaman bir "bit pazarı" kuruluyor. Gidip bakın, özellikle antika konusunda inanılmaz uygun fiyatlara çok çok iyi durumda ürünler bulabiliyorsunuz. Piyano bile gördüm siz düşünün. Yok abi ya, güven olmaz onlara.. Denemeden de alınmaz gibi düşünceler varsa kafanızda hemen atın zira çoğu esnafta ürünlerini buradan tedarik ediyormuş. Üstelik bir çok satıcıda da alacağınız ürünü deneme şansını elde ediyorsunuz.





       Baştan uyarıyım, duyduğunuz fiyatın uygunluğuna şaşırıp hemen zıplamayın. Daha uygunu vardır, bulamadıysanız da pazarlık yapın çünkü bit pazarı için söz konusu fiyat beklentinizin altında ancak gerçek fiyatın üzerinde olabilir. Genel olarak 1 lira, 5 lira, 10 lira gibi fiyatlara giden ürünleri pahalıya almak istemezsiniz. Her şey 1 lira yok artık deyip şok olsam da ortama çabucak uyum sağlayıp kendime geldim bende :) Nacizane tavsiyem paspal gitmeniz, görünüşe göre de fiyatlar artabiliyor. Almak istediğim bir gaz lambasını satıcı benden önce sorana 3 lira demişken bana 15 lira dedi örneğin, ama ben en sonunda aynısını 2 liraya bir başkasından aldım.






         Özellikle güzel ürünleri çabucak almak adına pazar sabah 7-8 gibi saatleri ya da cumartesi gece 20:00'dan sonrasını tercih edebilirsiniz. Öğle saatlerine pek bir şey kalmıyor, çoğu satıcı da 15:00'den sonra tezgahını toplamaya başlıyor. (Gece gidilir mi demeyin, çoğu satıcı cumartesi geceden tezgah açıp sabahlıyormuş, millet el fenerleri ile gelip güzelim pikapları, plakları, kitapları topluyormuş haberiniz olsun.)

        Bit pazarındaki uygun fiyatları ve çeşidi duyunca gitmeden yapamazdım ki ara ara da gidip bakacağım. İnternet satışından ya da sahaf fiyatlarından çok daha uyguna çok güzel plaklar aldık ve kondisyonları oldukça iyi durumda...(45'likler için aynısını söyleyemeyeceğim, 5 tanesinden ancak 2 tanesi oldukça iyi ses verdi, tanesi 2 lira olunca çok sallamadık ancak 1 liraya The Beatles aldığımı ve temiz ses verdiğini de söylemek isterim.) Bana hitap eden şeyler çıkmaz ordan diyorsanız yine çok yanıldığınızı belirtmek isterim, bütün sergilere tek tek bakın. Bulduğunuz şeyi görünce ve fiyatı duyunca çok çaktırmayın, satıcıyı uyandırmayın. Sakinliğinizi koruyun, bazı satıcılar sattıkları ürünler konusunda pek fikir sahibi olmayabiliyor.. Ya da tam tersi nadiratın farkında olup fiyat kırmayabiliyor. Durumun gidişatına göre değerlendirmelerinizi yapın.





       Bunlarda bizim aldıklarımızdan, fiyat olarak aşırı ucuz değillerdi ancak yine de piyasanın altındalardı. Denemeden almamıza karşın bir tek sorunla karşılaşmadık, kapakları da bir hayli iyi muhafaza edilmiş.



17 yorum:

  1. cıvıl cıvıl:)))piyano olması ilginç :) bizde hiç akıl yokmuş vaktiyle neler neler vardı kapı önüne attık hurdacıya gramafon, eski ampullü Philips radyo, pikap, sayısız kitap :((( fazla kitaplık yoktu evde koyacak o yüzden:((( keşke buralara getirseymişiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece piyano olsa o kadar ilginç ki.. Bir sergi de gümüş çatal bıçaklar varken diğerinde kaz, tavuk, kedi, köpek bir diğerinde klozet, musluk, keman gibi alakasız enterasan ürünler görülebiliyor :) Her talebe hitap ediyor açıkçası özellikle eski eşya, antika meraklıları için bulunmaz fırsat.. Bir kısmı da dediğiniz gibi geçmişten bugüne sakladıkları ürünleri sergiliyorlar.. Bakmak lazım.

      Sil
  2. Acikcasi ben bit pazarlarini cok seviyorum! Bir sey almasam da, bakmak bile hosuma gidiyor :)

    YanıtlaSil
  3. ben kesin bit pazarında bile kazıklanırım :) izmitte de var,bir ara gideyim meraklandım :)teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. ne güzel yaaa plak da var ha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, ara ara gidip karıştırmak lazım :)

      Sil
  5. Konunuzu çok gördüğüm için nasıl pişmanım anlatamam. İzmir'de yeni açtığımız dükkanımızda dekor olarak eski bir çok ürün kullanıyoruz. Konseptimizi bu yönde yapmıştık. Bu haftayı kaçırmışız ama önümüzdeki ilk pazar oradayım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Adnan Bey, konseptinizden mütevellit dükkanınızı pek bir merak ettim :)
      Ben de uzun süredir uğrayamıyorum üstelik bit pazarının yeşildere yoluna taşındığını duydum. Gitmeden önce böyle bir durum var mı öğrenmek gerek..
      Ancak kesinlikle gidin gerçekten pek uygun fiyata (2-5 TL) gaz lambaları, plak, pikap, ses sistemi, fincan gibi pek çok şey alıp; 30 liraya daktilo ve 20 liraya çevirmeli telefonu pahalı bulup almamışlığım var :D Hala pişmanım :))

      Sil
  6. Bit pazarı hala Halkapınar'da mı? Yoksa Yeşildere söylentisi doğru mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef Yeşildere pazar yerine taşınmış, ben de henüz gidip yeni halini göremedim.. En kısa zamanda gidip, paylaşacağım..

      Sil
  7. Bence Halkapınarda iken çok daha iyidi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidip görebilme fırsatım olmadı ama herkes öyle söylüyor, galiba tezgahlar da azalmış..

      Sil
  8. Ahh memleketim :))) İzmirde yaşarken hiç gitme fırsatım olmamıştı.Hatta korkardık bit pazarından .Dedem çok severdi böyle yerleri gezmeyi.Rahmetlinin hiç ordan bişey aldığını görmedim ama giderdi işte.Şimdi olsa ben ne gezerim .Orda ne cevherler vardır geri dönüşüm ile hayat bulacak :))) Neyse çok uzattım :) Ama beni çok heycanlandıran bir yazı oldu.Birde birşey sormak istiyorum her gün kuruluyor muydu bu pazar yoksa haftanın yada ayın belli günleri miydi ? İzmir'e yolum düştüğünde uğramak istiyorum çünkü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten keşfedilecek çok şey var, gidip görmek lazım :) Her hafta cumartesi geceden itibaren pazar 16:00'ya kadar falan tezgahlar açık oluyor.. Ama erken gitmekte yarar var, öğleden sonraya pek bir şey kalmıyor çünkü.. Bir de pazarın yeri değişmiş; artık yeşildere yolunda bir yerde bende henüz gitme fırsatı bulamadım.. Gidersem yeni yerini de yazacağım :)

      Sil
  9. Çok teşekkür ederim ayrıca siteme buyrun http://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

    YanıtlaSil