19 Nisan 2015 Pazar

20. İzmir Kitap Fuarından Notlar


            İzmir Kitap Fuarı dün itibariyle başlamış bulunuyor efendim. Yayın evlerinden ziyade İstanbul'dan gelen sahaflar için fuarları takip etmeye çalışıyorum. Hal böyleyken ellerindeki güzellikler tükenmeden bizde fuarın yolunu tuttuk. Ancak açıkça söylemeliyim ki yine geçen sene ki gibi indirimler cezbedici olmanın yakınından bile geçmiyordu. 

          Telefonla şu şurada ne kadar acaba diye araştırma yapmaktansa bir liste hazırladım ve online satışta güvendiğim sitelerin fiyatları ile birlikte alacağım kitapları not ettim. Akademik anlamda aradığım hiçbir kitabı bulamadım, diğer kitaplardaysa da gerçekten D&R, İdefix gibi sitelerin fiyatları çok daha uygundu dolayısıyla da benim için hayal kırıklığı oldu. Genel olarak tüm yayın evlerindeki indirim oranı %20 ile %35 arasında. Ancak set almayı planlıyorsanız gerçekten güzel indirimler vardı.



       Sahaflarda ise beğendiğiniz bir kitabı bulduysanız hemen alın! Sirkülasyon o kadar çok ki siz acaba mı derken millet alıyor ve gidiyor. Dün tam 3 kitap kaçırdım, hala içimde bir yara... Bu arada yeni basım kitapların ikinci elleri bile o kadar fazlaydı ki ikinci el seviyorsanız yayın evleriyle vakit kaybetmeden burayı talan edebilirsiniz diyebilirim.



     Tabi ki bir diğer tutkum olan plaklar! Uzun zamandır aradığım Joe Cocker'ı bulmanın mutluluğunu yaşıyorum diyebilirim. Almadan önce dinleme imkanıyla gerçekten Sahaf Kurgu gönlümde taht kurdu. O kadar güzel bir arşivi var ki -en azından benim açımdan- bütün paramı gömesim geldi, neyse ki öyle çılgınlıklar yapmadım :) Bir iki yerde fiyatlar oldukça yüksekti ancak yavaş yavaş, karıştıra karıştıra gezerseniz aradığınızı bulabileceğinize eminim. 



      Gelen yazarlara gelince açıkçası dün o kadar dalmışız ki bir çok yazarı kaçırmışız ama program burada, sanırım Ece Temelkuran için yine gideceğim. Yani diyeceğim o ki; genel olarak sevdiğiniz yazarlarla tanışma gibi bir isteğiniz yoksa kitap alışverişinizi online yapmanız daha bile karlı olabilir :) Sizin fuar notlarınız neler? 

6 yorum:

  1. Kitap... Kitap... Kitap...Her yer dolsun...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke aldığım kadar çokta okuyabilsem, alma kısmı daha kolay sanırım :)

      Sil
    2. canım teman bitti, mail attım sana kodlarını. Öpüyorum.:*

      Sil
    3. çok çok teşekkür ederim, gerçekten şahane bir tema olmuş.. Emeğine sağlık :)

      Sil
  2. Kitap Fuarları gerçekten iştahımı kabartıyorlar ama hiçbir zaman beklediğim indirim oranını yakalayamıyorum. İnternet alışverişine devam etsek de o ortamda bulunmak bile çok zevkli değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ne kadar istediğim alışverişleri yapamasamda o kadar kitabın yazarın arasında olmak, karıştırmak okumak pek bir keyifli.. O yüzden gitmeye, görmeye değer :)

      Sil