3 Eylül 2015 Perşembe

Bavul Hazırlama Taktikleri


   Elinizde sınırlı sayıda bavul, içine girmesi gereken tonlarca eşya ve hala şunu da sığdırabilir miyim düşüncesi mi var? Korkmayın doğru yerdesiniz, o çantayı da valize tıkıştırıp götürebilmeniz mümkün :)

    Yıllarca elimde bavul oradan oraya gidip gelmemin en büyük katkısı hızlı ve kolay bavul hazırlayabilmem oldu diyebilirim. O kadar eşyayı bir bavula tıkıştırması kolay da taşınması gereken zamanlarda yanınızda biri ya da yardım sever centilmenler yoksa sıkıntı büyük... 

     Öncelikle seyahat boy vakumlu poşetler özellikle de kış aylarında hayat kurtarıyor!! O yünlerin çarşaf inceliğine kavuşup açtığı yeri görünce yaşanılan mutluluk anlatılamaz. Yazın ise havlu, peştemal gibi ürünlerde rahatlık sağlıyor ama öyle kış ürünleri gibi aman aman bir küçülme olmayabiliyor. En büyük avantajı ise kıyafetlerinizin kırışmaması, koyduğunuz gibi çıkması!  Vakumlu poşetiniz yoksa üzülmeyin, en kalın boylardan bir adet çöp poşeti de işinizi görecektir. Havasını çektirip, ağzını sıkıca bantlamanız yeterli! Gideceğiniz yerde elektrik süpürgesi veya poşetlerin havasını alabilecek bir şey yoksa ama sıkıntı büyük.. Kolayca yerleştirdikleriniz, dönüşte bavula sığmayabilir hazırlıklı olun.

     Böyle durumlarda eşyaları açık bir şekilde -katlamadan- üst üste yerleştirmeniz de size yer açacaktır. Eşyaların iyice sıkışmadığı durumlarda çabuk kırışan kıyafetler biraz etkilenebiliyor ama düzgün ve sıkı yerleştirirseniz koyduğunuz gibi çıkarmanız da mümkün. Pantolon gibi katlamadan sığmama ihtimali olan kıyafetlerinizi en alta minimum katlamayla yerleştirirseniz daha rahat edersiniz. Özellikle yazlıklarda neredeyse bütün kıyafetleri rahat rahat sığdırabilirsiniz. At, geç; hem hızlı hem de pratik.. 10 dakikaya bavul hazır. :) Palto, mont, gibi gereksiz yer kaplayan parçaları ise en üste oluşan minik dağı kapatacak şekilde, çanta ve ayakkabıları ise kenarda ki boşluklara tıkıştırarak yerleştirebilirsiniz. 4-5 çiftten fazla ve genel olarak topuklu ayakkabı götürüyorsanız deforme olmaması açısından ayrı bir bavul hazırlamanızı öneririm.

     Özel katlama metodları, şekilleri var bu mudur diyorsanız evet en fazla 10 günlük kıyafetlerinizi  götürüyorsanız pratik olabilir ama dönemlik özellikle okula giderken alacağınız eşyaları götürmeye kalktığınızda fazla uğraştırıcı -hem katlarken hem de açıp yerleştirirken- ve vakit kaybı. Yok abi ben uğraşırım diyorsanız burada fazlasıyla seçenek mevcut. Ama benim gibi tembel bünyeler de sıkıntılı...

    Makyaj malzemeleri, parfüm, deodorant gibi şeyleri ben genelde bir şeyin içine koymayı tercih ediyorum. Deodorantı çizmeme, makyaj malzemelerini götüreceğim çantaların içine koyuyorum. Böylece daha az yer kaplıyorlar. Aynı şekilde çoraplarınızı da ayakkabıların içinekoyabilirsiniz. Böylece ayakkabıların ezilmesini de engellersiniz.

    Normalde kol çantamı tıkış tıkış doldurmaktan hoşlanmam ama uzun yolculuklarda;

  • Kitap, dergi
  • Güneş gözlüğü, numaralı gözlüğüm
  • Parfüm
  • Ajanda, not defteri
  • Bilet
  • Cüzdan, kartlık
  • mp3, şarj aleti
  • Cep telefonu
  • Anahtarlarım
  • Takı
gibi şeyleri kol çantamda taşıyorum. Tabi ki en büyük çantamı kullanıyorum bunun için.. Hatta daha fazla eşya alabilecek gibiyse bir iki şey daha koymayı ihmal etmiyorum. Bilgisayarımı da ayrı bir çantada elimde taşıyor; çantanın gözlerini kitap, defter gibi ıvır zıvırlarla dolduruyorum. 

      Genel hatlarıyla yolculuk hazırlığım bu şekilde oluyor. Sizin taşımayı kolaylaştırıcı taktikleriniz neler?

4 yorum:

  1. Elektrik süpürgesini de valize koyup götürelim miii! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen evi sırtlayıp götürmek istiyorum. Hatta ne var ne yok doldurup 6-7 bavul/çantayla taşırken kendime sövdüğümü biliyorum, bir kez de değil üstelik :)) Çok hazin oluyor taşıması benden söylemesi :)

      Sil
    2. Biliyorum ne yazık ki.
      İki aylığına gidiyorum, uzun bir süre diye o kadar çok eşya almışım ki. İki bavulu neredeyse kullanmadan getirdim. Üstelik bize araçta oturacak ya da nefes alacak yer kalmamıştı. Aynı sövgüleri ben de kendimden esirgemedim. Ama tekrar yola çıksam sonucun aynı olacağını da biliyorum :)))

      Sil
    3. Orası kesin, aklımızda kalacağına yanımızda dursun.. Hiç kullanmayacak da olsam kendimi yiyip bitiriyorum diğer türlü onu neden yanıma almadım diye :)

      Sil