16 Eylül 2015 Çarşamba

Öğrenelim...

   Üzerimde siyah dizi yırtık pantolonum, beyaz tişörtüm ve hava serin olduğu için hırkam var.. Kulağımda kulaklık, otobüsün gelmesini bekliyorum. Oturan teyzelerden biri dürttü beni, dizimi gösteriyor. Çıkardım kulaklığı, pantolonun neden yırtık falan diyor. Çarşafında örtmediği yerlerinden anladığım kadarıyla 60 küsür yaşlarında teyze.. Bozmuyorum haliyle modeli diyor dönüyorum..

    Sanıyorum daha doğrusu, dönemiyorum çünkü teyze şahlanıyor bileğime yapışıyor, Amerika'nın oyunu bunlardan giriyor; Müslümansın değil miden çıkıyor.. Tabi ki ne olduğunu anlayamıyorum.. Eline gidiyor gözüm bayrak var, sonra arkasında ki kalabalığa bakıyorum.. Çarşaflı, türbanlı, modern türbanlı dizilmişler.. Aha dedim sıçtın, seçilmiş kişi sensin kaç! 

     Tabi kaçamıyorum manyak teyze koluma yapışmış, sıyrılmak adına bırak deyip kolumu kurtarmaya çalışıyorum bu sefer de çirkefe yatıyor; ben ona doğruları anlatmaya çalışıyorum beni itekliyor diye bağırıyor.. Yavrum itme beni, senin yerine de yanarım ben; benim vazifem seni uyarmak falan diyor... Tabi gözüm döndü şu dakikadan sonra ne diyorsun teyze sen ne yanması, derdin ne diyorum; sizi uyarıp düzelteceğiz, peygamberimiz böyle buyurdu falan diyor.. Sen kendini düzelt önce diyorum, yakamı çekeleyip bağrımı kapatmaya çalışıyor.. Saçma sapan konuşmalar eşliğinde... Haddini aştın sen napıyorsun, kendine gel diyorum.. Yaşlı başlı kadınım bağırma bana iyiliğin için falan diyor.. 

    Show must go on! Teyze böğürmeleriyle bir iki kişinin dikkatini de çekmeyi başardı.. Ben de bir şekilde sıyrıldım, kaçtım.. Niye kaçtıysam?! 

    Oysa modern türbanlı bacısı ile aynı derece darlıkta pantolona sahiptik, benim ki yırtıktı sadece.. 2 santimlik diz kapağı görüntüm ve V yakalı tişörtümden görünen gerdanımla yanmalara layık bulundum. 

     Çünkü teyze dudağının yarısı gözükecek şekilde iğnelediği çarşafı ile sevap pointlerine point eklemek derdindeydi. Hangi partinin mitinginden, hangi dergahın okumalı üflemeli ayininden ya da hangi gençleri nasıl dize getiririz temalı toplaşmalardan çıktılar bilmiyorum. Ama ben taciz edildim!!! Gündüz vakti manyak bir gurup tarafından tacize uğradım. 

     Dün etnik kimliği yüzünden dövülen işçiden, ondan önceki gün iş yeri taşlanan şehit babasından... Hiç bir farkı yok yaşanılanın! Resmen farklı olanı linç edelim psikolojisi ile hareket ediliyor. Bütün sosyal medya mecralarında asalım, keselimler...

     Haddimizi aştık, hem de çok fazla! Kim ne istiyor, neyi tutuyor, ne düşünüyor, neye inanıyor gram umurumda değil..  

     İnsan olmayı öğrenelim önce... İnsan gibi yaşamayı, yaşatmayı... Saygı duymayı, dinlemeyi... 

6 yorum:

  1. Aaa çok geçmiş olsun canım ya.
    Hangi akla hizmet yapılıyor bu yaşananlar bilemiyorum ve üzülüyorum. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cnm..
      Tahrik etmeye çalışıyorlar insanı, bir şey desen yapsan da sen suçlusun..

      Sil
  2. ne manyaklar var ya :) illa diyeceksen ki seni ilgilendirmez söyle geç kimin yanacağına Allah karar versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle desen de anlamayacak cinsten üstelik :))

      Sil
  3. Blog keşif etkinliğinden geliyorum http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/ benim bloğum ben de beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. o an yaşadığın dumuru fark edip farkını ödeme babında çok güldüm. teyze'ye bak.:) belki diz kapağını üşütürsün falan diye şey etmiştir. diz kapağın nezle olursa çok günah.

    YanıtlaSil