7 Eylül 2013 Cumartesi

İlk Mim, Tanışalım Mı? : KozmetikTutkunu Etkinliği

1- Önce kısaca kendini tanıtır mısın ? 

Ekonomi son sınıf öğrencisiyim. İzmir'de yaşıyorum. Gezmeyi, yeni insanlar tanımayı, paylaşmayı, öğrenmeyi, okumayı seviyorum.

2- Blog yazma fikri nereden aklına geldi? 

Önceleri takipçi olduğum bir dünyada daha fazla izleyici olarak kalmak istemedim.  Düşündüklerimi, hissettiklerimi, yaşadıklarımı, gördüklerimi paylaşmak; bana ait bir alan yaratmak istedim. Dilediğimce yazıyorum :)

3- Blog içeriğin nedir ?

Tam olarak bir konsepte bağlı olmamakla birlikte güncel olaylardan, yaşadıklarımdan, hissettiklerimden sevdiklerimden, müzikten kitaplardan, film/dizilerden bahsediyorum. 

4-Hangi konularda yazılar okumak hoşuna gider ?  

Müzik, tiyatro, kitap yorumları, güncel olaylar hakkındaki yorumlar, moda blogları, edebiyat ve sinema eleştirileri okumaktan hoşlandığım konular.

5-Kitaplarla aran nasıldır? Klişe bir soru olacak ama en son okuduğun kitap nedir ?

Çocukluğumdan beri okumayı çok seviyorum. Bazen abarttığım aynı anda 2-3 kitap okumaya çalıştığım zamanlarda oluyor ama genel olarak başucumda okuduğum bir kitabım muhakkak vardır. (Okumadan uyumayanlardanım.) En son Umay Umay - Orospu Kırmızı okudum. Şuan da Bedri  Baykam - Kemik ve Pucca - Allah Beni Böyle Yaratmış okuyorum.

6- Modayı takip eder misin? Moda deyince ne anlıyorsun? 

Her kadın gibi modayı takip etmeyi seviyorum. Ancak her trendi de üzerimde uygulamıyorum. Vücudumu tanımaya çalışıyor, üzerime yakışacak ürünleri tercih etmeye dikkat ediyorum. (ki bana göre en çok düşülen hatalardan biridir, bazı parçalar farklı bir beden de güzel durabiliyorken bizde aynı etkiyi yaratmaz.) Genel olarak bir ürünü sevmişsem kolay kolay vazgeçemiyorum ve kombinlerimin içerisinde onu kullanmaya özen gösteriyorum.  

7-Peki ya kozmetik deyince ?

Cildimi korumaya özen gösteriyorum ama kozmetik ürünlerine de mesafeliyim bu konuda. Nedense içinde kimyasal olan ürünlerin cildi daha çabuk deforme ettiğini düşünüyorum ve dolayısıyla natural, doğal içerikli ürünler tercihim.  

8- Ne tarz müziklerden hoşlanırsın? 

Hoşuma giden her tınıyı, her müziği dinlerim. Ancak rap bana müzikmiş gibi gelmiyor fazlacana rahatsız hissediyorum duyduğumda. Arabesk fantezide pek tarzım değil. Genel olarak jazz, soul, house, soft rock, funk tercihimdir. Latin danslarını ve müziklerini de ayrı severim :)

9- Bloğuna ilişkin yapmak istediklerin neler ? Kendini geliştirdikten sonra ne düşünüyorsun? 

Başlangıç olarak "kendim yazarım, kendim okurum" dediğim blogumda kendimi geliştirdikten sonra ne  yapabilirim çokta üzerine düşündüğüm bir konu değildi. Ama dünyaca ünlü bir dergide bir kez olsun yazabilmiş olmak isterim :)

10-İyi bir blogger olmanın yolu nedir sence? 

Kendini geliştirmek, yeniliklere açık olmak, farklılıkları kabullenmek, değişime uyum sağlamak...

11- Blog dünyasında gördüğün en büyük yanlışlar neler ? 

Genel olarak takipçisi fazlaysa güzeldir gibi bir bakış açısı var. Bunun dışında çekilişler tanışmak, paylaşmak adına çok hoş bir etkinlikken hiçbir paylaşımda bulunmadan çekilişlerle takipçi arttırmak yada sadece çekilişle ilgili paylaşımlarda bulunmak biraz kirlilik yaratıyor gibi. (burda kastım tek paylaşımı çekiliş duyurusu olanlar, yoksa ufak sürprizlere yada belirli bir sürede bloggerların yaptıkları etkinliklere karşı değilim, yanlış anlaşılmasın.) Bir de reklam alma olayını abartan bloglar var ki bir noktadan sonra  rahatsız edici bir hal alabiliyor.

12-Bu etkinlikten tam olarak beklentin nedir ? 

Yeni bloglar, keşfedip paylaşımlarda bulunmak :)

13- Bulunduğun şehirde yaşayan diğer blogger arkadaşlarla buluşma ayarlansa katılmak ister misin ? 

Yazılarını takip ettiğim bloglarla yüzyüze buluşup konuşmak, farklı konulardaki düşüncelerini öğrenmek güzel olabilir.

14- Kendinle ilgili 3 olumlu, 3 olumsuz özelliğini söyleyebilir misin?

Olumlu:
Hareketli, yaratıcı, paylaşımcıyım.
Olumsuz:
İnatçı,  dediği dedik, bazı konularda da bencilim. (Ama bunun çokta kötü olmadığı kanısındayım, tabi dozunu ayarladığın sürece.)

15- Bu tarz bir etkinlik nasıl daha da geliştirilebilir ? 

Bloglar ilgi alanlarına, yazdıklarına göre kategorilere ayrılabilir. Böylece özellikle takip etmek istediği tarzda yazılar yazan bloggerlara ulaşmak daha kolay olur. Bunun dışında gerçekleşebilecek yüz yüze görüşmelerde hoş olabilir. Her ay farklı konularda mimler yapılabilir; facebook, twitter üzerinden de tanıtımlar arttırılabilir.

10 yorum:

  1. emeğine sağlık canım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl senin emeğine sağlık canım, çok güzel sorular ve çok hoş bir etkinlik oldu :)

      Sil
  2. Seni okumak keyifliydi sevgiler♥

    YanıtlaSil
  3. Güzel yazmışsın canım :') memnun oldum yeniden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, bende çok memnun oldum :))

      Sil
  4. katılım yazınızı geç gördüm ama bu okumama mani değil :) samimi bir tanıtım olmuş :) dışardan da olsa tanıdığıma memnun oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :)

      Sil
  5. merhabalar bloğunuzu etkinlik sayesinde keşfettim ve çok beğendim

    bana da beklerim kozmetikdelisitube.blogspot.com

    sevgiler,

    YanıtlaSil