19 Kasım 2013 Salı

2 Film

   
    Çok uzun zamandır sinemaya gitmediğimi fark eder etmez vizyondakilere göz attım ve kısa süre aralıklarla "Hükümet Kadın 2" ve "Benim Dünyam"ı izledim.

     Hükumet Kadın ilk filmiyle hikaye açısından hoşuma gitmiş olsa da bir olmamışlık var gibiydi. Açıkçası 2. filmde de bence bu olmamışlık devam etmiş. Sanki bütün film Sermiyan Midyat ve Demet Akbağ üzerine kurulmuş gibiydi ve başta komik gelen espiriler 2. yarıda da tekerrür etmeye başlayınca baydı. Gene de izlenebilir nitelikte bir film diye düşünüyorum ama televizyonda. (her ne kadar filmlerin sinema salonlarında izlenmesi kanısında olsam da...)







    Benim Dünyam ise benim için tam bir hayal kırıklığı oldu, bir çok kişi bayıldı beğendi ama açıkçası ben film içerisinde sıkıldım ki bunun en büyük etkeni "Black"i izlemiş olmam ve sürekli kıyaslama yapıp sinirlenmemle alakalıydı sanırım. Beren Saat dizi oyuncusu olarak başarılı olsa da bence sinemada vasat bir oyuncu. Güz Sancı'sında da bebek konuşmasını andıran Rum aksanını düşününce çokta şaşırtıcı sayılmaz tabi.. Filmdeki söz konusu kızı zihinsel engelli olarak tasvir etmesi veya ekrana böyle yansıtması ki kör ve sağır olmasına karşın mücadele edip ayakta durmaya çalışan bir karakteri düşününce çok saçmaydı. Ayrıca orjinal film ortada, konu da uyarlama çokta kendimi zorlamayayım "kopyala yapıştır" tarzındaydı performansı. Bunun dışında kör ve sağır birinin ayakta kalma mücadelesini anlatan ve sinemaya uyarlanan bir filmde alt yazılı veya işaret diliyle anlatımın mevcut olduğu özel seansların da düzenlenebileceğini düşünüyorum. Film de uyarlamadan ziyade aynısını Türk oyuncularla yeniden çekme olmuş.  






7 yorum:

  1. benim dünyamı ben de izledim...ve pek beğenmedim açıkçası...size katılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kadar beğenenin içinde bir ben beğenmedim saıyordum, yalnız değilmişim :)

      Sil
  2. Hükümet Kadın'ın ilk filmini izleyip çok beğenmiştim ama ikincisi çıktığında bir hayal kırıklığı yaşadım ilki gibi olmuyor hiç bir zaman :( Benim Dünyam filminin uyarlama olduğunu bilmiyordum :( yazın çok faydalı oldu :)
    bakimlikedi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. merak ettiysen bence "Black"i izleyebilirsin :) ve dediğin gibi genelde ikinci filmler ilk filmlerin başarısı altında kalmama kaygısıyla performans açısından daha aşağıda kalıyor...

    YanıtlaSil
  4. çok güldüm ya, iki filmi de gömmüşsün. fasulye filmini izlemiş miydin? eski biraz, iki binlerden kalma. iki film gömülünce, kaliteli bir filmi önerme isteği baş gösterdi bende. sağ ol yazı için izlemekle izlememek arasında kalmıştım, iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır izlemedim, hatta yorumunu okuyunca oyuncu kadrosuna baktım da meraklandım ve izleyeceklerim arasına aldım :)
      filmleri gömeyim diye yazmamıştım açıkçası ama bir daha okuyunca farkettim ki memnuniyetsiz sinema eleştirmeni edasıyla verip veriştirmişim :) gene de söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım :))

      Sil
    2. söylediklerinin arkasında durmak zorunda değilsin, cepte hala "kuzenim yazmış" bahanesi mevcut. o zaman kendini yazdıklarının arkasında durmak zorunda hissedenlere siyahi sanatçımızdan geliyor, eserin adı; "zorunda mıyım? "

      Sil