2 Şubat 2015 Pazartesi

Sarı Saçlarından Sen Suçlusun!

          Bir çoğumuzun vazgeçemediği, inatla kullanmak için çaba sarf ettiği renk sarı! Doğal sapsarı saçları olmayanlar için tek çare ise boya... Ufacık bir renk olsunla başladığım, platinin dibine vurduğum; azıcık koyulsam mı karmaşamdan pişman olup koşarak tekrar rengini açtırdığım,  röflelenin her halini uyguladığım saçlarımdan ben suçluyum! Yıllar süren uğraşlarım sonucu edindiğim bir kaç tecrübeyi paylaşmak isterim; abi ne tecrübesi demeyin hemen de okumaya devam edin.

        Öncelikle koyu tene sarı saç gitmiyor bu konuda anlaşalım! Bir Beyonce değilsen ve her gün kuaföre gidemeyeceksen boşver sen bu hayali canım. Hayaller Beyonce, gerçekler Tarık Mengüç! Bir Rihanna karizman olmadığı da aşikarsa ııı ıhhh vazgeç....




        "Moda" neye göre, kime göre? Trendleri takip etmen güzel ama olmuyorsa zorlamamak lazım. Misal beceriksiz bir kuaförün elinden çıkmış ombreler.. Ya da ben senin saça ombre yaparım çok kolay diyen arkadaşın gazabına uğramış saçlar... 



     Kuaför olayı çok önemli... Kendi kuaförün çok iyi ama çok mu tuzlu? Ya da birisi sana bir başkasını mı önerdi? Kuaför değiştirmelerim sonucu yine ağlaya zırlaya ya benim bu saçı nasıl eski rengine çeviririz diye eski kuaförüme dönmüşlüğüm çoktur. Şimdi tövbe, yok öyle asparagas haberlere kanmak! Hee kendi kuaförünüz de hiç olmayacak kazalar yaşadıysanız; saçınız yandıysa, yamuk kesildiyse aklınıza ne geliyorsa hemen kaçın orasıyla olmaz! 

      Saç  dipleri... Açık renk saçlarınız varsa şanslısınız ancak röfleyi ne kadar sıklaştırırsanız saç dipleri o kadar göze batmaya başlıyor benden söylemesi! Gülistan Çakaler de değilseniz, 15-30 günde bir dip boyası yapmak gerektiğini söylememe lüzum yok sanırım. Hee sürekli kuaföre gitmek istemiyorsanız ben genelde saçlarımı 11.1 Koleston'la boyuyorum hem ekonomik hem de basit.



     Popoya kadar uzayan kaynak! Sahne sanatçısı değilsen ya da bu tarz iddalı bir mesleğin yoksa (ki bu hallerde bile iğrenç durduğunu söylemekten kendimi alamayacağım) neden beybisi? bırak kısa kalsın, uzamasın. Hayır o boncuklar gözümüze gözümüze girince güzel görünüyor musun mu  sandın? Hakan Akkaya gibi gördüğüm yerde tek tek koparasım geliyor...



    Gökkuşağı kıvamında dalgalanan saçlar... En sıkıntılısıda bu, düzelttirmeye kalksan yanma riski kuvvetle muhtemel böyle gezsen aynalar sana düşman... Genelde cilada düzelir deseler de renk farkı barizse cilada da düzelmiyor ne yazık ki. Sen en iyisi dön özüne, boşver bu işi..

    Daha sayamadığım nicesi, sarışın olmak için çabalayanlar kervanına hoşgeldiniz! Sizin renginiz  hangisi?

26 yorum:

  1. Yıllardır isterim sarışın olmayı . Bir iki denemisligimde vardır . Hangi kuaföre gitsem illa karamel yapalım sarıya yakın bir renk yapalım diye ısrar ederler. Yok kardeşim bana sarı yakışmıyor. Kuaföre rın derdi de daha çok onlara gidip para kazandırmamiz. Benim kızıl genelde kullandığım renk. Çikolata kahve ile değişimli. Koyu rengi evde de boyayabiliyosun ya sevmiyorlar o yüzden bu uyanık kuaförler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı ticari kaygı sahibi kuaförlerin ilk önerisi sarı ve tonları ama esas olan kişiye yakışması.

      Sil
  2. Uzun zamandır sarışındım. Küllüsü, platini, açığı, koyusu her tonuna boyadım. Şimdi ciddi bir kurumda işe başlayınca çok dikkat çekmemek için kumrala döneyim dedim, yine de gözüm sarıda. Valla bu renk bağımlılık ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaha çok haklısınız, bende ne zaman koyultsam saçımı; açtırmak için geri koşuyorum kuaföre :)

      Sil
  3. Ben de nacizane bir yorum bırakayım dedim :)
    Yıllardır doğallık meraklısıydım, bendeniz. Saclarıma besmeleyle yaklastırırım kuaforleri ve hic boya denememistim. [Kısacası sac konusunda oldukca huysuzum :D] Ta ki bu sene, herkesi şoka ugratacak bir degisim yaptım. Diplerine hic dokunmadan, seyrek baslayıp uclara dogru yogunlasacak sekilde balyaj [röfle ya da ombre de olabilir adı :)] yaptırdım. Cok iyi tepkiler alıyorum hem de benim icin guzel bir degisiklik oldu. Ama tabi lülelerim biraz bozuldu, boyadan dolayı :/
    dipnot: Beyaz tenli ve koyu kumral saclıydım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne de güzel yapmışsınız :) Arada değişiklik iyidir, bende kesim konusunda çok katıyım bir türlü saçlarımı gür gösterebilecek bir model bulamadım. Afilli kesimlerde de şekil vermek için uğraşamayacak kadar tembelim ne yazık ki... Çok zor bizi memnun etmek :)

      Sil
  4. Teşekkürler, takipteyim bende :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba pembe vosvos.gerçek saç rengim koyu kumral. Bi delilik yapıp 2 sene önce siyaha boyadığım saçımı yine bi delilik yapıp açıcıyla kendim açtım. bana koyu rengin hele de siyah saçın hiç yakışmadığını, tekrar açık bir saç tonuna döndüğüm zaman, çevremdeki yorumlardan anladım. saçımın şu anki hali dore karışımı açık kumral. dört ay önce araya attırdığım balyajlarım var. Fakat bu ton beni çok yaşlı gösteriyor. ben daha açık küllü bir tatlı bir sarı saç istiyorum ve kuaföre her ne kadar gittiysem istediğim rengi ya tutturamıyo yada ben anlatamıyorum. bunun için ne yapmam lazım? en son attırdığım balyajlar çiğleşince 4 hafta önce açık kumrala boyadım. saçımdaki sarıların ışıltısı kayboldu ama turuncumsu rengi biraz da olsa kaybolmuştu. açık tenliyim. küllü sarı bir renk istiyorum. fakat diplerimi açık sarı yapmaktan kaçınıyorum. sizin yazılarınızı çok okudum. loreal 9,1 küllü sarının üzerine çok diplerine gitmeden saçımın uçlarını krepeyle koleston 11.1 açık küllü sarı boyasam sonuç sizce nasıl olur? bu konudaki görüşlerinizi rica edebilir miyim? saçlarımın rengi açık bi renk. açıcı kullanmadan istediğim sonucu elde edebilir miyim? (not:Dorelik istemiyorum. bu konuda önerilerinizi rica edebilir miyim?)

    YanıtlaSil
  6. merhaba pembe vosvos.gerçek saç rengim koyu kumral. Bi delilik yapıp 2 sene önce siyaha boyadığım saçımı yine bi delilik yapıp açıcıyla kendim açtım. bana koyu rengin hele de siyah saçın hiç yakışmadığını, tekrar açık bir saç tonuna döndüğüm zaman, çevremdeki yorumlardan anladım. saçımın şu anki hali dore karışımı açık kumral. dört ay önce araya attırdığım balyajlarım var. Fakat bu ton beni çok yaşlı gösteriyor. ben daha açık küllü bir tatlı bir sarı saç istiyorum ve kuaföre her ne kadar gittiysem istediğim rengi ya tutturamıyo yada ben anlatamıyorum. bunun için ne yapmam lazım? en son attırdığım balyajlar çiğleşince 4 hafta önce açık kumrala boyadım. saçımdaki sarıların ışıltısı kayboldu ama turuncumsu rengi biraz da olsa kaybolmuştu. açık tenliyim. küllü sarı bir renk istiyorum. fakat diplerimi açık sarı yapmaktan kaçınıyorum. sizin yazılarınızı çok okudum. loreal 9,1 küllü sarının üzerine çok diplerine gitmeden saçımın uçlarını krepeyle koleston 11.1 açık küllü sarı boyasam sonuç sizce nasıl olur? bu konudaki görüşlerinizi rica edebilir miyim? saçlarımın rengi açık bi renk. açıcı kullanmadan istediğim sonucu elde edebilir miyim? (not:Dorelik istemiyorum. bu konuda önerilerinizi rica edebilir miyim?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      Açıcı -oryal- genelde daha doreli renkler oluşmasına sebep verebiliyor. daha platin ve parlak bir renk istiyorsanız röfleyi öneririm. Kutu boya da uzun süreli boyamalarda ne yazık ki yeşillenme, grileşme gibi renk deforme olabiliyor. daha mat, doğal bir sarı için kendiniz boyayabilirisiniz. Ama çok açık renkler söz konusu olduğunda ben evde oryal kullanmaya cesaret edemiyorum.
      Ben de daha önce bahsettiğim gibi 11.1 boyuyordum diplerimi ama hem çok açık olması hem de dip geldiğinde çok belli etmesi 15 güne bir boya istemesi sebebiyle kuaförde araları koyu renk (6.31 boya ile) boyatıp, yine sık röfle yaptırdım ve sonuçtan oldukça memnundum.. Ta kii şehir dışında olmamdan dolayı farklı bir kuaförde dip boyatana kadar!! Yine gitti dip rengini açtı.. Tabi hal böyle olunca koyu devam edemedim diğer dip boyayı kendim yapıp yine küllü ama 11.1'e nazaran daha koyu bir renge boyadım.. Açıkçası bende cesur denemelerle kafama göre takılıyor beğenmediğim de kuaföre varımı yoğumu verip düzelttiriyorum :))
      Bu arada 11.1 röfleye değdiğinde bazen yeşillenme yapabiliyor, sonrasında akıyor ama.. röfleli yerlere sürecekseniz çok uzun beklememenizi önerebilirim.. Umarım sonuçtan memnun kalırsınız :)

      Sil
  7. merhaba..ben sacima rofle yaptirmistim.yedi.sekiz ay.boyatmadim.sonra uzayinda dibler baya geldi tabi ustune kendim bi uc.hafta once kolestonun vanilya sarisini.kullandim dipler kendi rengim.oldugu icin hafif acti uclar sari oldugu icin koyu oldu sonra dayanamadim.bi hafta once palettenin.yogun renk acicisini kullandim tahmin edersinizki.gordugum manzara karsisinda sok oldum aslinda.uclar.cok tatli sari.oldu.ama tabiki.diplerde turunculasma oldu.yika yika.da akmadi.ben pek anlamam yardim.ederseniz sevinirim kullu.kumral.istiyorum.mavilesmee olurmu.bilemedim sacim.dogal.sari.dursun tatli olsun istemistim.ama olmadi.yada tekrardan vanilya sarisi kullansam nasil olur cvplarsaniz cok sevinirim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Turunculuğu küllü bir sarıya boyayarak alabilirsiniz.. Ancak o da yeşillenme yapabilir ama bir iki yıkamaya geçiyor.. Röfle üzerine açıcı uygulamışsınız anladığım kadarıyla, tekrar açıcı uygulamamanızı öneririm çünkü saçta yanma yıpranma yapabilir..
      En sağlıklısı işini bile bir kuaförle yola devam etmek. Bende yaklaşık 8 senedir röfle yaptırıyorum, dipler harici boya yapmıyorum çünkü renkte sıkıntı çıkıyor..

      Sil
    2. cvpladiginz.icin.teskkurler..peki.hangi.markanin kullusunu kullanayim..kolestonun 8.1 ini onermislerdi nasil olur acaba

      Sil
    3. Ne demek, yardımcı olabilsem keşke... yani saçınızın alt rengine ve sizin elde etmek istediğiniz renge bağlı ama 8.1 biraz koyu.. Ben koleston 11.1'i kullanıyorum çünkü saçlarımda platin röfleler var.. Boyadan memnunum, renk seçimini kendi saç renginize göre tercih ederseniz daha doğru olur..

      Sil
  8. yardimci.oldugunuz icin.tekrar teskuurler palettenin 10.1 ini aldim.surucem.bakalim.nasil olucak derdim.turunculugu alsin alir.ins:)

    YanıtlaSil
  9. sarı aşkı içimizde bir yerlerde sinsi sinsi var ya bunu kabullenelim.Biraz makul davranırsak orta yolu buluruz bence.Onlarca kuaförün gazabına uğradıktan sonra ben aradığım kuaförü üniversiteye geldikden sonra kıç kadar yerde buldum.bir sarı değil tamam ama bir bal köpüğüdür bir kahve köpüğüne altın balyajdır bir kahve köpüğüdür de olur yani. ( bu arada ben de esmerim )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de sarı her kadının içinde bir yerde var :) Balköpüğünde balyajları bende çok beğeniyorum bu arada

      Sil
  10. Merhaba :)
    Benimde saç uçlarımda platine yakın küllü röfleler var. Kuaför diplerimi ne hikmetse doreli bir sarı yapıp durmuştu. Saçlarım iyice uzayınca dipler ve uçlar arasındaki fark epey arttı. Bende koleston 11.1 ile boyadım diplerimi bu defa ama niyeyse pekte açılmadı oda biraz doreli oldu. Kendi saç rengim koyu kumral bu arada. Tekrar aynı boyayla geçsem üzerinden bu sefer daha açık ve küllü bir renk olur mu ? Şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar 11.1 ile boyarsanız yeşillenme yapabilir, ama kardeşim aynı yöntemle renk tonunu kırmıştı o da kumral..

      Sil
  11. Kesinlikle esmerler sarıya boyatmamalı, çok kötü oluyor, hiç yakışmıyor, doğuştan sarı saçlı doğan, beyaz tenli doğanlar, sonradan saç koyulaşsa da onlar boyayınca yakışıyor. Ten - saç uyumu oluyor. Karadenizlilere çok yakışıyor mesela, Egeliler keza (sarışın olanları tabii:)))bizim baba tarafı sarışın, Karadenizliyiz, hele kendi köyümüzden kişilerle evlenenlerin kirpiklerine kadar sarı, şimdi zaten bembeyaz saçlarım, bir ara sarıya boyattım, röfle de yaptırdım ama çok iyi bir kuaföre gittim para döktüm:))) - normalde asla yapmam mahalle kuaförleri neyime yetmiyor derim- ama sonuç çok güzel oldu. Şu an yine pamuk nineyim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SİZİN ŞU YORUMUNUZU HERKES OKUSA DA SARI RENGE ÖZENMESE KEŞKE. YANİ ÇOK KOMİK OLUYOR. YANİ BU KADAR YAPAYLIK İNSANI GÜZEL GÖSTERMEZ Kİ. ROMEN ASILLILAR ÇOK YAPIYOR SARIYI ANCAK TUTTURAMIYOR VE KOMİK BİR GÖRÜNÜM ELDE EDİYOR.YANİ BEN BİLE SIKILDIM BEYAZ TENLİ ELA GÖZLÜ VE ZAYIF BİR KIZ OLMAMA RAĞMEN BİR DE MUHACİR VE ÇERKESLERE DE GİDER. BEN ÇERKES ASILLIYIM. YANİ BENİM BİLDİĞİM MUHACİRLER SARIŞIN OLUYRO AMA GENELLEME YAPMAK DOĞRU OLMAZ TABİİ Kİ

      Sil
    2. Çok haklısınız ama beyaz tenliler yapınca ''siz beyaz tenlisiniz sizi ölü gibi gösterir'' diyen de var. Ben de bunları anlamıyorum ve çok şaşırıyorum. Beyaz tenlilere yoğun kızıl da gider.

      Sil
  12. MERHABA BENİM ANA RENGİM KUMRAL. ELA GÖZLÜ, BEYAZ TENLİYİM. BANA SARI YAKIŞIR MI?

    YanıtlaSil
  13. MERHABA. BENİM SAÇ RENGİM GÜMÜŞ SARISI. DİPLER GELİYOR SÜREKLİ UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM.OMBRE MODELİ YAPMAK İSTİYORUM. AMA SAÇIMI TEKRAR AÇMADAN ÜST KISIMLARINA NASIL KUMRAL YAPABİLRİM?

    YanıtlaSil
  14. Ben bu renge hastayım ama boyama denemem tam bir fiyasko oldu saçlarım yandı belimin altına kadar saçlarım var ve bob kesim yapalım uzadıkça keselim düzelir yavaş yavaş diyor kuaför zaten benim saçım yavaş uzuyor yandı iyice yavaş olucak bu sebeple herkese sordum söylenen herşeyi denedim ama en sonunda canım arkadaşım doğal olan bir keratin bulmuş patentli olanından aldık saçlarım düzeldi düzgün bir şekilde boyattım artık boya yaptırmadan öncede kullanıyorum ki saçlarım güçlü ve sağlıklı olsun ve sorun yaşamıyım diye kullanmaya başladıktan sonra hiç sorun yaşamadım hiç bu yüzden yazmak istedim bu renge benim gibi hayran olan ama yanma korkusu ile yapamayan varsa diye.

    YanıtlaSil