4 Eylül 2013 Çarşamba

Paulo Coelho - Şeytan ve Genç Kadın



     Paulo Coelho'nun bir çok kitabını okumuşumdur ve tarzını, yaşama bakışını, romanlarını çok beğenirim. Zaman zaman benzer konular içerisinde tekerrür ettiğini düşünsem de her okuduğum kitabıyla binlerce kez düşünmemi, sorgulamamı, kendimi aramamı sağlar. Büyüler, dualar, danslar, teknikler, öğrenimler... (hangi tarikattaysa beni de alsın, karamsarlığıma derman olur belki :) )




     Birçoklarının unuttuğu; ıssız, kuytu, geride kalmış bir köy ve yaş ortalaması bir hayli yüksek, nüfusu oldukça az. Adeta zamanın dışında yaşayan bir köy halkı.. Tek genç kadın, otelin barında çalışan Chantal'dır. Hayat bu kadın için avlanmaya gelen turistlerle gönül eğlendirmek dışında sıradan geçerken bir gün köye gelen bir yabancıyla herşey değişir. 

   Bir çanta ve bütün köyün hayatı değişecektir. 7 gün verir yabancı ve bu 7 gün içerisinde köy halkı bütün herşeyi değiştirecek bir karar almak zorundadır. Kısacası yabancı bir oyun oynamaktadır ve köy de buna alet olmuştur. 

  "İyi isek Tanrı adildir." İyi ve kötüyü, insan ve tanrı ilişkilerini konu edinmiş bu kitap insanların iç hesaplaşmalarıyla o kadar etkileyici bir hal alıyor ki elinizden bırakamıyorsunuz. 

3 yorum:

  1. Bu kitap bir üçlemenin son halkası, Piedra Irmağının Kenarında Oturdum Ağladım ve Veronika Ölmek istiyordan sonra geliyor. Konuları itibariyle ilk kitap en vurucu hikayeydi benim için, bir insan hayalleri - aşkı ve inandıkları arasında kalınca ne yapıyor; ikinci kitap ise intihar ve ölüme karşılık yaşam üzerine düşündüren oldukça lezzetli bir hikayeydi. Üçüncü kitabı da bu hevesle almıştım ama konu itibariyle diğerleri kadar cezbetmemişti beni, "spoiler" vermemek için konuya pek değinmiyorum :) 7 gün esprisinden bıkmadılar bir de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçlemenin sonuncu kitabı olduğunu okuduktan sonra öğrendim ne yazık ki... "Piedra Irmağının Kenarında Oturdum Ağladım"ı kütüphanemde okuyacaklarım arasında bekletiyordum, bu açıklamanızdan sonra önceliği ona vereceğim :)

      Sil
  2. Ben de bugün piedra Irmağı nin kiyisinda adli kitaba başladım hep beklettgm ve serinin diğer iki kitabi hk bilgi edindim yasar kemalin dortlemesini de hatirlatmak isterim.keyifli okumalar

    YanıtlaSil