27 Eylül 2013 Cuma

Teknoloji Başa Bela

   

      Akıllı telefonlar, laptoplar, ipadler vs. teknolojik aletler geliştikçe bazı şeyler monotonlaşmadı mı? Yani efendim durun bir saniye hemen fotosunu çekmeliyim, hayır yemeğe başlamayalım şurada paylaşçam, ayyy hemen check-in yapalım, hatta cadde boyu check-in yapmaya devam edelim... Bu programların ve teknolojik aletlerin bir çoğunu kullansam da abartıyor muyuz bazen? Telefonları kurcalamaktan iki kelam edemez olduk sanki..

     Belli başlı kişiler facebookuna bunu yüklemişin şekerim, ay geçende şuraya gitmişin falan demeye başlayınca yani birazcık özel hayatı takip etmenin ötesine taciz boyutuna varınca düşünmeden edemedim. Biz mi ortam yaratıyoruz, yani paylaşmak mı hata; kurcalamak mı.. Karar veremedim, rahatsız oldum.  

    Paylaşmamak bir yerde en iyisi sanırım. Biz mi çok abarttık?

     

      

    

3 yorum:

  1. Abartan abarttı. Ben çeyizindeki her bir çay bardağının hepsini, atlas yorganını ipek geceliklerini filan üstüne nazar duası yapıştırarak yayınlayan birini gördüm birkaç ay önce. Vay efendim sonra nazar neden değdi. Ne oldu biliyor musun? Boşandılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bana da mantıksız geliyor çok mu önemli atlas yorgan :) Heralde birazcıkta en iyisi benim, en güzeli bende, en mutlusuyum imajı yaratmak istemenin gereksiz arzusuyla saçmalıyorlar. Güzel şeyleri sevdiklerinle paylaşmak doğal bir istek tabi ki de gösteriş yapmaya çalışmak -ki çokta belli ediyolar kendilerini, verdiğin örnekteki gibi- komik olanı :)

      Sil
  2. Dozunda olan her şey güzeldir ama suyunu çıkarmakta 1 numarayız :/

    YanıtlaSil