12 Şubat 2015 Perşembe

Kendin Yap : Lip Balm

     Kış aylarında dudaklarınız sürekli kuruyor ve çatlıyorsa lip balm kullanımı zorunlu hale geliyor. Peki hangisini kullanalım diyorsanız tabi ki en güzeli kendi yaptığınız lip balm olacaktır. Nasıl yapılır diyorsanız da kağıdı kalemi hazırlayın anlatıyorum.

    Malzemelerimiz;
1. Vazelin
2. Çay Kaşığı
3. Kepçe ya da yemek kaşığı
4. Eski ruj, toz far vb.
5. Mum
6. Çakmak
7. Portakal, nane, kayısı gibi yağlardan bir kaç damla (tercihe bağlı, kullanmayabilirsiniz.)
8. Kap (eski lip balm kabınızı kullanabilir ya da watsonslardaki kaplardan alabilirsiniz.) 



     Evde bulunan bu basit malzemelerle istediğimiz kadar yapabileceğimiz lip balmlarımız  olacak. İlk önce kabınızın büyüklüğüne göre (1,5 çay kaşığı yeterli oluyor genelde; yetmezse ilave edersiniz.) vazelini yemek kaşığına yerleştiriyoruz. Üzerine renk vermesi için kullanmayı tercih ettiğimiz rujdan ilave ediyoruz. (Toz farda kullanabilirsiniz.) Bir iki damlada esanslı yağımızdan damlattık mı tamamdır. Mumuzu yakıp karıştırarak erimesini bekliyoruz. Eridikten sonra kullanacağımız kaba karşımımızı boşaltıp buz dolabında donmaya bırakıyoruz. Lip Balmımız yaklaşık 10-15 dakikada kullanıma hazır :)


5 yorum:

  1. Hmm..ilginçmiş:) üstelik ucuza çıkar:) yalnız lip balm niye? Dudak kremi desek (hoş krem de Türkçe değil ama artık yerleşti) aslında balm'a balzam diyorduk ben 17 - 18 yaşımdaydım ne olmuş şimdi unutulmuş, hatta reklamlarda 'Hunca Balzam' saç kremi vardı:)))çok iyi hatırlarım...bugün yine Türçe takıntım tuttu beybisi:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hem ekonomik hem de kullanışlı :) Farketmez dediğiniz gibi ikisi de bir yerde aynı şeye çıkıyor, şimdi ki popüler adı da balm :)
      Bu arada yaşasın Efsun birliği beybisiiiiii :))

      Sil
  2. Ben birkac ay once farklı bir balm denedim. Dudaklarım kurudan da öte dökülmeye başlamıştı, hava değişiminden. Bal, zeytinyağı, kahverengi şeker, terayağı (ben eklemedim gerci)ndan oluşan çok basit bir karışım. Bayaadır kullanıyorum, çok başarılı! Tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin tarif daha bir natural,, en kısa zamanda onu da deneyeceğim. paylaşım için teşekkürler :)

      Sil
  3. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler..

    YanıtlaSil