14 Ağustos 2013 Çarşamba

Değişebilmek !

   Sosyal medyada büyük tepki gören ve uzunca tartışılan Meral Tamer'in "şort" temalı yazısına açıkçası bende tepkisiz kalamadım. Özellikle de yazının sonunda kendi yorumuyla Başbakanın muhafazakar iktidarına karşı bir tepki olduğunu düşünmesi fazlasıyla komik geldi. Her ne kadar birileri çıkıp "hamile kadınlar sokağa çıkmasın" gibi cümleler edebilecek kadar şuursuz davranıyor olsa da hiçbir kadın kendi özgür iradesiyle yapacağı seçimi böyle bir şeye alet etmez. Hepsini geçtim Türk toplumunun örf ve adetlerini ve müslümanlığın getirilerini hepimiz biliyoruz. Bir cenazeye hiç bir kadının minik şortuyla katılabilecek kadar şaşırabilmiş olduğunu düşünmüyorum.
    Açık veya kapalı olmak bizim tercihimiz olduğu gibi (yıllardır en çok bu konuda kapanma yada açılma gibi kaygıları olmayan erkeklerin yorum yapmasına anlam veremediğimi de belirtmek isterim!) nerede nasıl giyinmemiz gerektiğininde ayırımına varabiliyoruz çok şükür. Otobüste şortu yüzünden dayak yiyen kadın voleybolcuyu ya da en basitinden haddi olmadığı halde karşısındakini uyarmayı vazife edinen teyzeleri, amcaları biliyoruz. Sanırım sorun biraz bizde zihinlerimizi birazcık olsun açabilir ve karşımızdaki insanların tercihlerine biraz olsun saygı duymayı öğrenebilirsek gündemimizde "asıl" konular dışında tartışacağımız hiçbir şey kalmayacak. Çok mu zor, bir düşünmek lazım.  

   Bir de çokça tartışılan türkü meselesi var. Herkes her şarkıyı sevmek zorunda değil ama 2 sene önce en sevdiğim türkülerden diye ağlanıp şimdi çıkıp "içinde rakı geçiyor" deniliyorsa ve bu iki senede bütün milli bayramlardan vazgeçildiyse; kutlamalar "gripler, nezleler" eşliğinde iptal ediliyorsa, birilerine birşeylere karşı tepki olduğunu da düşünmek çok zor olmamalı. 
    
     Gazetelerde milli gelirimizi şu kadar arttıracağız inşallah maşallahlı yazılıları okuyup sevinen insanlara da üzülsem mi, gülsem mi; ne desem bilemedim. Efenim keşke aritmatik hesaplamalardan ibaret olan bu oranların (eminim okumuşsunuzdur, daha önce gelir olarak hesaplanmayan gecede bilmem kaç milyar kazanan sanatçıların gelirleride artık baz alınacak.) bizlerin ekonomisine de bir katkısı olabilse. Olabilse diyorum çünkü arama motorundan araştırma yapabilen insanların hesaplamalara nelerin neye göre katıldığını ve bu rakamların nasıl artabildiğini öğrenmelerini çok isterdim.  Farkına varmamız, araştırmamız ve daha çok öğrenmemiz lazım. Tabi ki benimde.  

     En büyük sıkıntımız eğitim. Hele ki internette gezen tecavüz haberlerinin altına kadınların yaptığı o "kim bilir ne yapti ki bilemeyiz efendim, o da şöyle olmasaydı"lı iğrenç yorumlar beni kahrediyor. Kadın olarak biz kendimize sahip çıkmayıp bu olaylara dur(!) demezken başkalarının bizim adına kanun çıkarmasını beklememiz gereksiz. 
    
     Değiştirebilmek, değişebilmek bizim elimizde... Farkına varabilmemiz dileğiyle..
    
     Saygılar.  

6 yorum:

  1. iyiymiş. "penise mukavemet" karikatürü geldi aklıma, nedense...

    http://www.karikatr.com/wp-content/uploads/2012/10/penise-mukavemet.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. durumu özetler nitelikte.. Penguenin son kapağıda çok manidar.

      http://www.internethaber.com/erdoganin-taktikleri-penguenin-kapaginda-570546h.htm

      Sil
  2. en önemli sorunumuzz eğtimimm, hala eğitim . inanılacak gibi olmasa da :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Ancak "nitelikli, uzmanlaşmaya elverişli, yönlendirmeden uzak" eğitim!

      Sil
  3. merhabalar;
    Blogun cok guzel yanlız takıp edebılmek ıcın takıp et butonu yok :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, gerekli düzenlemeleri yaptım. Uyarınız için ayriyetten teşekkür ederim :)
      sevgiler..

      Sil